Δήμος Ναυπακτίας: Τρεις παραλίες με γαλάζια σημαία. - Nafpaktia News

Η γαλάζια σημαία χάθηκε στο ιστορικό της τετραετίας

Δείγμα που είχε παρθεί το 2018 στερεί φέτος από την πόλη της Ναυπάκτου τη γαλάζια σημαία στην παραλία της Ψανής.

Η δειγματοληψία των υδάτων από το Μάιο έως το Οκτώβριο κάθε χρόνο και για 4 χρόνια,είναι ο μεσοσταθμικός παράγοντας που παίζει ρόλο στην ποιότητα των υδάτων σε μια περιοχή.Δημιουργείται δηλαδή ένα ιστορικό δειγματοληψιών.

Τα αποτελέσματα της ποιότητας των νερών κολύμβησης των προηγούμενων τεσσάρων ετών συνοδεύουν την αίτηση υποψηφιότητας της κάθε ακτής. Για να μπορεί μια ακτή να βραβευθεί με τη “Γαλάζια Σημαία”, η ακτή πρέπει οπωσδήποτε να εμφανίζει εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης σε όλες τις περιόδους,στα 4 τελευταία έτη.

Εύλογο το ερώτημα,γιατί δεν αναδείχθηκε πέρυσι το πρόβλημα,αλλά στην κολυμβητική περίοδο του 2020;

Ότι δεν αναδείχθηκε το θέμα αυτό από πέρυσι,στα αποτελέσματα του 2019 οφείλεται στον λογάριθμο του συστήματος μέτρησης της Ευρωπαικής επιτροπής.

Φαίνεται λοιπόν,ότι τα αποτελέσματα του 2018 ο λογάριθμος τα ανέδειξε φέτος στερώντας από την πόλη της Ναυπάκτου μια ακόμη πιστοποιημένη παραλία.Ωστόσο,σύμφωνα με υψηλόβαθμο πρόσωπο του δήμου,τα νερά της πόλης της Ναυπάκτου είναι κατάλληλα για κολύμβηση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλύτερα που δεν πήραμε την σημαία την χρόνια που η Ελλάδα βγήκε στην 2η θέση παγκοσμίως για τις γαλάζιες σημαίες στην Ναύπακτο δεν έχουμε καμία!! Αλλά αυτό μας αξίζει…. Πριν 2 εβδομάδες βγήκε φωτογραφικό υλικό που το λιμάνι μαζί με τις παραλίες μας είναι ένας μεγάλος σκουπιδοτενεκές συν ότι και στα δύο παραλιακά μέτωπα υπάρχουν πολλές ακαθαρσίες ζώων αδέσποτα και και μη…. Ίσως να βάλουν μυαλά κάποιοι ανεγκέφαλοι και σταματήσουν να πετάνε τα σκουπίδια τους όπου βρουν και ίσως αρχίσουν να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των κατοικίδιων τους… Ίσως είναι πολύ καλή ευκαιρία να εφαρμοστούν πρόστιμα για τέτοιου είδους παραβάσεις επιτέλους!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...