Δεκάδες λουκέτα σε θέατρα πριν το Πάσχα βάζει ο Δήμος Αθηναίων

Δεκάδες λουκέτα σε θέατρα πριν το Πάσχα βάζει ο Δήμος Αθηναίων
Παρά τις έντονες αντιδράσεις, ο Δήμος της Αθήνας αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα, ήδη από την επόμενη εβδομάδα στο κλείσιμο θεάτρων ή χώρων θεατρικών πολυχώρων που δεν τηρούν όλους τους όρους ασφαλείας, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι στην πρώτη συνεδρίαση της ειδικής Ομάδας Εργασίας που συστήθηκε για το θέμα που αφορά τους όρους λειτουργίας θεάτρων και πολυχώρων πολιτισμού της Αθήνας, συζητήθηκε η αναγκαιότητα να κλείσουν άμεσα τα θέατρα που κρίνονται άκρως επικίνδυνα με βάση τις προδιαγραφές που θα τεθούν.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει κάνει ήδη γνωστό πως από ελέγχους που πραγματοποίησε σε 89 χώρους, οι 27 δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας, ενώ συνολικά 50 χώροι όπου στεγάζονται θεατρικές σκηνές παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των θεατών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ο έλεγχος έγινε μετά επώνυμες καταγγελίες πολιτών, αλλά και για λόγους που σχετίζονται πριν απ’ όλα με τις συνθήκες ασφαλείας των θεατών, των καλλιτεχνών αλλά και όλων των εργαζομένων σε αυτούς τους χώρους».

Η αρμόδια επιτροπή θα συνεδριάζει κάθε τρεις ημέρες. Στόχος είναι μέχρι τις αρχές Ιουλίου να έχει συνταχθεί συγκεκριμένη πρόταση για το νομοθετικό πλαίσιο σε συνεργασία με τη γραμματεία Πολιτισμού αναφορικά με τους κανόνες ασφαλείας για τη λειτουργία των πολυάριθμων θεατρικών σκηνών που λειτουργούν στην πόλη. Στόχος είναι από τον Σεπτέμβρη – που αρχίζει και η νέα θεατρική σεζόν- να λειτουργήσουν μόνο τα θέατρα που τηρούν τους κανονισμούς.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...