Δελτίο τύπου Θάνου Μωραΐτη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6-9-2011

Θάνος Μωραΐτης: «Η προσπάθειά μας, φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα

Εκατοντάδες νέα έργα στο ΕΣΠΑ

Εντάχθηκαν 1029 νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 3,19 δισ. ευρώ, το τελευταίο εξάμηνο

 

Τον «χάρτη» των νέων έργων που εντάχθηκαν τους τελευταίους έξι μήνες στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, παρουσίασε στους δημοσιογράφους η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011.

Συγκεκριμένα, από το Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 2011, εντάχθηκαν συνολικά 1029 νέα έργα στο ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 3,19 δις ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται 966 έργα (προϋπολογισμού 3,18 δις ευρώ) και 63 δράσεις τεχνικής βοήθειας, απαραίτητες για την υλοποίηση των έργων. Στα έργα αυτά συμπεριλαμβάνονται 90 νέα έργα για το περιβάλλον, 18 έργα για τις μεγάλες υποδομές και τα δίκτυα μεταφορών, 105 δράσεις για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης με νέα πληροφοριακά συστήματα και τεχνολογικά εργαλεία, αλλά και δεκάδες άλλες σημαντικές παρεμβάσεις στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού, στον Τουρισμό και τον Πολιτισμό.
 

Όπως τόνισε ο υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, «η προσπάθεια για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ παίζει κομβικό ρόλο για την υλοποίηση της πολύπλευρης στρατηγικής που εφαρμόζει τους τελευταίους μήνες το Υπουργείο Ανάπτυξης».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης, επισήμανε πως πλέον αρχίζουν να φαίνονται  τα πρώτα απτά αποτελέσματα της νέας πολιτικής του Υπουργείου, για την μετατροπή του ΕΣΠΑ σε έναν βασικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας: «Καθιστούμε το ΕΣΠΑ ένα ευέλικτο και δυναμικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της κρίσης, τη στήριξη των επιχειρήσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Αυτό επιτυγχάνεται με την απλοποίηση των διαδικασιών, την δραστική μείωση της γραφειοκρατίας, την αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού κ.α. ώστε να προωθήσουμε έργα και δράσεις που θα δώσουν αναπτυξιακή πνοή και ώθηση σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας.», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Ειδικότερα, στα περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ εντάχθηκαν:

ΠΕΠ Αττικής: εντάχθηκαν 96 νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 140 εκ €

ΠΕΠ Μακεδονίας-Θράκης: εντάχθηκαν 174 νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού  431 εκ €

ΠΕΠ Κρήτης-Νήσων Αιγαίου: εντάχθηκαν 135 νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 198 εκ €

ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιωνίων Νήσων: εντάχθηκαν 71 νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού  165 εκ €.

ΠΕΠ Θεσσαλίας-Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας : εντάχθηκαν 85 νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού  142,3 εκ €.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...