Δεν απέκλεισε ευρωπαϊκό δανεισμό για την Ιταλία ο Μόντι

Δεν απέκλεισε ευρωπαϊκό δανεισμό για την Ιταλία ο Μόντι
Μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών, ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι δήλωσε πως «είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς με βεβαιότητα ότι η Ιταλία δεν θα κάνει στο μέλλον χρήση των ευρωπαϊκών ταμείων».

Όπως εξήγησε, θεωρεί σημαντική την σχετική «έκθεση των τεσσάρων ευρωπαίων ιθυνόντων » (Ντράγκι, Βαν Ρόμπαϊ, Μπαρόζο και Γιούνκερ) κι αναφερόμενος στην πολυπλοκότητα του όλου θέματος, πρόσθεσε ότι «το σπρεντ δεν είναι μια πικρή τούρτα που μπορεί να χωριστεί σε φέτες, ούτε μπορεί να ταυτιστεί με μια δήλωση, μια καθυστέρηση στην υιοθέτηση μέτρων, μια απλή αβεβαιότητα».

«Όσο προσπαθεί, κανείς, να πάει σε βάθος για να λύσει τα προβλήματα, τόσο διαπιστώνει ότι είναι πολύ δύσκολο να το πετύχει αν δεν κινηθούμε προς την κατεύθυνση μιας πραγματικής οικονομικής και νομισματικής ένωσης», συμπλήρωσε ο Μόντι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχίσει να κυβερνά την χώρα του και μετά τις βουλευτικές εκλογές που θα πρέπει να διεξαχθούν, κανονικά, την άνοιξη του 2013.

ΕΥΡΩΠΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...