Δεν αποκλείει διαγραφή ελληνικού χρέους ο ιταλός ΥΠΟΙΚ

Δεν αποκλείει διαγραφή ελληνικού χρέους ο ιταλός ΥΠΟΙΚ
Ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις για την επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα δηλώνει ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Βιτόριο Γκρίλι, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο για διαγραφή του χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να είναι έτοιμες να εξετάσουν μια σειρά λύσεων για την ελληνική κρίση χρέους, είπε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ στο Reuters. «Θα πρέπει να έχουμε ανοιχτό μυαλό να βρούμε μια λύση», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν θα απέρριπτε καμία πρόταση για την επίλυση της κρίσης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι δανειστές της χώρας θα πρέπει να προχωρήσουν σε διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους είπε: «Εάν ρωτήσεις οποιαδήποτε κυβέρνηση που είναι δανειστής, εάν το OSI (κούρεμα επίσημου τομέα) είναι καλή ιδέα, ασφαλώς και δεν είναι ελκυστική».

Πάντως, ο ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν είπε χθες ότι η λύση στο υπέρογκο χρέος της Ελλάδας θα περιλαμβάνει ένα συνδυασμό μέτρων χωρίς να αλλάζει όμως το συνολικό ποσό των οφειλών της χώρας.

Αντιθέτως, ο Λικ Κοέν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ υποστήριξε ότι η διαγραφή μέρους του χρέους θα πρέπει να περιλαμβάνεται στις λύσεις που εξετάζονται.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...