«Δεν είναι μονόδρομος η νεοφιλελεύθερη πολιτική»

«Δεν είναι μονόδρομος η νεοφιλελεύθερη πολιτική»
Δεν αποτελεί μονόδρομο η ακραία, βάρβαρη και νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με την ηγεσία του PT, του κυβερνώντος κόμματος της Βραζιλίας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι, ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς της επίσκεψης στη Βραζιλία είναι να αξιολογηθεί η εμπειρία για το πώς η χώρα, 10 χρόνια πριν, κατάφερε από τα πρόθυρα της κοινωνικής κρίσης, στην οποία την είχαν οδηγήσει ακραίες φιλελεύθερες πολιτικές, να οδηγηθεί σε μια συντεταγμένη δημοκρατική έξοδο από την κρίση, με αναδιανομή του πλούτου, αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και παραγωγική ανασυγκρότηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του PT (Κόμμα των Εργατών) Ρούι Φαλκάου, εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στην πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε επίσης με τον γραμματέα διεθνών σχέσεων της Γενική Συνομοσπονδίας Εργατών Βραζιλίας αλλά και με εκπροσώπους του μεγαλύτερου κινήματος ακτημόνων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...