«Δεν πληρώνω», λέει η Βρετανία στην Ευρώπη, για τον λογαριασμό των 100 δις!

Πανάκριβο το διαζύγιο Μ. Βρετανίας και Ευρώπης, με τους βρετανούς, να ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσουν τον λογαριασμό των 100 δις ευρώ, που ζητάει η Ευρώπη! Από την άλλη πλευρά οι Βρυξέλλες, απαντούν ότι δεν θέλουν να τιμωρήσουν την Μ. Βρετανία, αλλά οι λογαριασμοί πρέπει να κλείσουν.

Από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Ντέιβιντ Ντέιβις, αρμόδιος υπουργός για το Brexit, ξεκαθάρισε ότι η Βρετανία δεν σκοπεύει να πληρώσει τον τα 100 δισ. ευρώ.  Κατά την παρουσία του, στην εκπομπή Good Morning Britain του ITV, τόνισε πως  η χώρα του, θα πληρώσει ότι οφείλει από τον νόμο, τηρώντας όλες τις υποχρεώσεις της, αλλά δεν θα πληρώσει «ότι απλά θέλει η ΕΕ».

Παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, η Ευρώπη φαίνεται έτοιμη να τιμωρήσει το Λονδίνο για την επιλογή του να αποχωρήσει και προσπαθεί να επιβάλει ένα αβάσταχτο οικονομικό κόστος, για παραδειγματισμό. Ώστε, από εδώ και πέρα, κάθε χώρα που σκέφτεται να αποχωρήσει, να φοβάται την οικονομική εξόντωση.  Όμως οι Βρετανοί δεν φαίνονται έτοιμοι να παραδοθούν και στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στις Βρυξέλλες ότι πρέπει να λογικευτούν.

Από την πλευρά της Ευρώπης ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ απάντησε στον βρετανό ομόλογό του στη διαπραγμάτευση, ότι οι Βρυξέλλες δεν επιθυμούν να τιμωρήσουν τη Βρετανία, αλλά τόνισε ότι «οι λογαριασμοί της πρέπει να κλείσουν». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρώπη, θέλει ένα «εγκάρδιο» Brexit, αλλά η Ευρώπη δεν είναι διατεθειμένη να περιμένει για πάντα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η ώρα περνάει».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, από την πλευρά της Ευρώπης,  θεωρούν ότι η Βρετανία πρέπει να πληρώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση περί τα 100 δις ευρώ. Το ποσό αφορά αγροτικές και άλλες επιδοτήσεις και διοικητικά έξοδα για την περίοδο 2019 -2020. Το νούμερο, σόκαρε τους Βρετανούς, αφού είναι σχεδόν διπλάσιο από τις αρχικές εκτιμήσεις. Ακόμα και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχεκ προβεί σε εκτίμηση, κοντά στα 60 δις ευρώ!

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/282087-Den-plerono-leei-e-Bretania-sten-Eyrope-gia-ton-logariasmo-ton-100-dis ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...