Δημοσκόπηση:Τι ζητούν οι πολίτες για το ΕΣΡ

Έρευνα της Alco για το News247 δείχνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών ζητά συναίνεση για το ΕΣΡ. Μάλιστα ένας στους δύο συμφωνεί με την έκδοση προσωρινών αδειών λειτουργίας

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της Alco για το News247 όσον αφορά στη συζήτηση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ (για την οποία συζητά ξανά αύριο η Διάσκεψη των Προέδρων) και την έκδοση προσωρινών αδειών λειτουργίας των καναλιών μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.

Inline Image

«Τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης της Alco για το News247, μίας συνεργασίας που ξεκινά με την διάθεση καταγραφής των τάσεων για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, αποτυπώνει σαφή και ξεκάθαρα συμπεράσματα σε σχέση με το πολυσυζητημένο θέμα της ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ερευνών αγοράς ALCO Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος στέκεται σε δύο σημεία.

Inline Image

«Πρώτο και πολύ σημαντικό, η επιθυμία / προτροπή / απαίτηση για συναίνεση στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Είναι προφανές ότι, μετά και την απόφαση του ΣτΕ, η κοινωνία επιθυμεί να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η διαδικασία που οδηγεί στην αδειοδότηση των καναλιών. Ζητά λοιπόν αυτό να γίνει με τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να υπάρχουν όροι και προαπαιτούμενα. Η επιθυμία για ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, επιβεβαιώνεται και από την θετική στάση σε σχέση με την πρόθεση έκδοσης βεβαιώσεων λειτουργία των καναλιών, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός από του ΕΣΡ», εκτιμά ο κ.Παναγόπουλος.

Inline Image

«Δεύτερο και εξ ίσου σημαντικό, η «ανθρώπινη» αντίληψη της κοινωνίας για τη δικαιοσύνη. Η μεγάλη πλειοψηφία εκτιμά ότι η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί ξεκομμένη από την κοινωνική πραγματικότητα, αλλά μέσα σε αυτή, από την οποία και επηρεάζεται», προσθέτει.

Inline Image

«Την ίδια στιγμή, 3 στους 4 πολίτες, πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να κρίνουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Μια συνολική αντίληψη που αναδεικνύει και το σεβασμό στη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, αλλά και την επιθυμία για τη λειτουργία του θεσμού μέσα στην κοινωνία και τη ζωή», καταλήγει ο κ.Παναγόπουλος.

Inline Image

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7 με 9 Νοεμβρίου 2016 σε πανελλαδικό δείγμα 1000 ατόμων.

Inline Image

The post Δημοσκόπηση:Τι ζητούν οι πολίτες για το ΕΣΡ appeared first on indicator.gr.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...