Δημοσκόπηση MARC: «Μαζεύει» την πτώση η Ν.Δ. – Στο 5,3% η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση ανακτά μέρος των απωλειών που κατέγραψε μετά το δυστύχημα των Τεμπών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC την οποία δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί  στα Περίπτερα.

Από τα ευρήματα της μεγάλης έρευνας, η οποία διενεργείται ύστερα από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το εκλογικό χρονοδιάγραμα, προκύπτει ότι η κοινή γνώμη ξεπερνά σταδιακά το «σοκ» του δυστυχήματος των Τεμπών. Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που συνθέτουν το νέο τοπίο είναι η συρρίκνωση της λεγόμενης «γκρίζας ζώνης», στην οποία αθροίζονται τα λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια, η πρόθεση για αποχή αλλά και οι αναποφάσιστοι.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου οι πολίτες δίνουν 31,7% ση Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ 26,4%. Το ΠΑΣΟΚ, μοιάζει στάσιμο στο 9,7%, ενισχυμένο το ΚΚΕ με 5,9% αλλά και το ΜΕΡΑ25 φαίνεται να εξασφαλίζει άνετη είσοδο στην βουλή με 4,3%. Το κόμμα του Κασιδιάρη, εμφανίζεται στο 3,8% στην ίδια μέτρηση.

Παράλληλα, το 66% των ερωτηθέντων διαφωνεί με τα «ούτε» του Νίκου Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του κόμματος που θα κερδίσει τις εκλογές, ψηφίζουμε για πρωθυπουργό.

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...