Δημοσκόπηση Pulse: Πόσο ανησυχεί ο κορωνοϊός – Πόσοι θέλουν παράταση του lockdown

Δημοσκόπηση Pulse: Πόσο ανησυχεί ο κορωνοϊός – Πόσοι θέλουν παράταση του lockdown
koron2

Ο κορωνοϊός ανησυχεί και προβληματίζει περίπου 8 τους 10 πολίτες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίου του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 52% ανησυχεί πολύ, το 26% αρκετά, το 11% μέτρια, το 4% λίγο και 4% λίγο έως καθόλου. Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες η ομάδα 60 ετών και άνω ανησυχεί όπως είναι φυσικό περισσότερο, σε ποσοστό 91%. Ακολουθεί η ομάδα 45-59 ετών με 83%, η ομάδα 30-44 ετών με 74% και στο τέλος η ομάδα 17-29 ετών με 61%.

dd

Για το lockdown οι περισσότεροι ερωτηθέντες συμφωνούν με τα μέτρα και ζητούν παράταση σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Ειδικότερα παράταση ή μικρή παράταση ζητά το 76% ενώ άμεση χαλάρωση θέλει το 17%.

Οι συνταξιούχοι είναι υπέρ της παράτασης των μέτρων σε ποσοστό 88% και ακολουθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι με 75%, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με 73% και οι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες με 72%.

Για το εμβόλιο του κορωνοϊού το 64% απαντά πως θα πάει να το κάνει, ενώ αντίθετο σε αυτό το ενδεχόμενο παρουσιάζεται το 30%.  Στην ερώτηση για το αν θα κάνουν το άμεσα το εμβόλιο το 55% απάντησε πως θα το κάνει μέσα στους επόμενους πέντε μήνες από τη στιγμή που θα κυκλοφορήσει.

Στο θέμα της Τουρκίας και για το αν θα υπάρξουν κυρώσεις από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο το 62% θεωρεί πως δεν θα υπάρξουν και ένα 30% πως ναι.

kll

Στο πολιτικό σκέλος στη δημοσκόπηση της Pulse στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 47% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 23% ενώ ο κανένας έχει ποσοστό 28%.

dd

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει ποσοστό 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22% ενώ ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 5% και το ΜεΡΑ25 με 3%

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...