Διάβημα από το υπουργείο Εξωτερικών στην πρέσβη της Αλβανίας

Διάβημα από το υπουργείο Εξωτερικών στην πρέσβη της Αλβανίας

Παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες κατά τις οποίες σκοτώθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σήμερα το απόγευμα αναμένεται να κληθεί στο ΥΠΕΞ η Πρέσβης της Αλβανίας για να της επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας σχετικά με το περιστατικό στους Βουλιαράτες και τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους με τις δηλώσεις του, εντούτοις υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα για το τι ακριβώς συνέβη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ένοπλη συμπλοκή του Κωνσταντίνου Κατσίφα και των Αλβανών αστυνομικών και η οποία οδήγησε στον θάνατό του. 

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ζήτησε από τη γείτονα και την ηγεσία της, να πέσουν οι τόνοι και να διερευνηθεί τι ακριβώς συνέβη με τον θάνατο του ομογενούς, Κωνσταντίνου Κατσίφα, στην Αλβανία. Ακόμη, ζήτησε να μην αντιμετωπίζεται το ζήτημα με επιθετικότητα όταν έχει χαθεί μία ζωή, ώστε να μην τροφοδοτούνται τα αντανακλαστικά των κοινωνιών.

Μιλώντας στο Open TV, κάλεσε να μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να μείνουμε στο αυστηρό μήνυμα που έστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η θέση του αλβανικού ΥΠΕΞ

Από την πλευρά του, το αλβανικό ΥΠΕΞ τόνισε ότι «το υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας, μαζί με τη λύπη του για το περιστατικό που συνέβη σήμερα στο Bularat του Gjirokastër, όπου ο πολίτης Κωνσταντίνος Κατσίφας έχασε τη ζωή του, εκφράζει επίσης τη λύπη του για την αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση του γεγονότος στη γειτονική χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ και συνεχίζει: «Οι συνθήκες κατά τις οποίες ο πολίτης Κατσίφας έχασε τη ζωή του έχουν ανακοινωθεί επίσημα από τις αντίστοιχες αρχές της Αλβανίας. Η αστυνομία του κράτους έχει διευκρινίσει λεπτομερώς ότι πρόκειται για ένα εντελώς μεμονωμένο περιστατικό από τις σημερινές δραστηριότητες στον τομέα αυτό και αποτελεί μια κατάφωρη περίπτωση εξτρεμιστικής επιθετικότητας έναντι της αλβανικής αστυνομίας».

Το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών εκφράζει την απογοήτευσή του για την αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, «το οποίο όχι μόνο δεν καταδικάζει την ένοπλη επίθεση εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου αλλά μιλά για “απαράδεκτες απώλειες της ζωής”».

«Ζητώντας την προσοχή και την αποφυγή της αποδυνάμωσης πολιτικών και διπλωματικών αποχρώσεων σε αυτή τη σαφή και άνευ προηγουμένου περίπτωση, διαβεβαιώνουμε τον γείτονά μας ότι η Αλβανία είναι ένας ασφαλής και ειρηνικός τόπος για όλους τους πολίτες της, χωρίς διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της ελληνικής εθνικότητας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Αλβανίας

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/345879-Diabema-apo-to-ypoyrgeio-Exoterikon-sten-presbe-tes-Albanias ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...