Διήμερο ταξίδι στην Κύπρο ο υπουργός Ναυτιλίας

Διήμερο ταξίδι στην Κύπρο ο υπουργός Ναυτιλίας
Διήμερο συνομιλιών και επαφών θα έχει αύριο και μεθαύριο στη Λευκωσία, για θέματα της αρμοδιότητάς του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουσουρούλης.

Αύριο το πρωί θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες με τον Κύπριο υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιo Φλουρέντζου.

Επίσης, ο κ. Μουσουρούλης θα έχει αύριο χωριστές συναντήσεις με την Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Την Τετάρτη, ο υπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο. Επίσης, ο κ. Μουσουρούλης θα καταθέσει στεφάνια στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Έλληνας υπουργός ανέφερε ότι «οι σημαντικοί φυσικοί πόροι που έχουν εντοπισθεί στην κυπριακή ΑΟΖ θα έπρεπε και πρέπει να αποτελούν παράγοντα – κίνητρο για την επιθυμητή επίτευξη της λύσης του Κυπριακού και από την τουρκική πλευρά».

Επίσης, σημείωσε ότι στο θέμα της ναυτιλιακής σύνδεσης Κύπρου- Ελλάδας υπήρξε πρόοδος, ύστερα από την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος του 2011, με το οποίο αίρεται το κώλυμα παραλαβής μόνο οδηγών για τα πλοία που εκτελούν διεθνείς πλόες, διευκολύνοντας τους Κυπρίους να μεταβαίνουν στην Ελλάδα και ακτοπλοϊκώς.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.grΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...