Διεθνής έκθεση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη με διάσημους καλεσμένους

bb
Διεθνής έκθεση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη με διάσημους καλεσμένους
“H φετινή διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η καλύτερη που έχει γίνει ποτέ”, όπως την χαρακτήρισε  ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας  θα ανοίξει τις πύλες της στις 16 Μαϊου. Μάλιστα ο κ. υπουργός αιτιολόγησε αυτό το «καλύτερη» στηριζόμενος στη μεγάλη συμμετοχή εκδοτών, στην προσέλευση διεθνούς φήμης συγγραφέων και στο καλό της πρόγραμμα.

Επίσης ο κ. Τζαβάρας ανέφερε ότι  «έμβλημα για τη φετινή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου είναι η επέτειος της συμπλήρωσης 1700 χρόνων από την έκδοση του Διατάγματος των Μεδιολάνων για την ανεκτικότητα και την ανεξιθρησκία».

Η Έκθεση θα φιλοξενηθεί από τις 16 έως τις 19 Μαίου στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της HELEXPO και όπως έγινε γνωστό, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του διεθνούς φήμης πολιτιστικού οργανισμού Art Carnuntum, κ. Piero Bordin απεδέχθη την πρόσκληση που του απεύθυνε και θα βρίσκεται στην έκθεση Βιβλίου προκειμένου να αναπτύξει τις θέσεις του σχετικά με την ανεκτικότητα και την ανεξιθρησκία.

Για την αξία της ανεκτικότητας έχει προσκληθεί να μιλήσει μέσω Skype και ο παγκοσμίου φήμης  φιλόσοφος Irvin Υalom, ενώ έχει προσκληθεί και ο διακεκριμένος καθηγητής Μαρκ Μαζάουερ.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 200 εκδοτικοί οίκοι από την Ελλάδα και 18 άλλες χώρες και θα πραγματοποιηθούν περίπου 200 εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή 100 ελλήνων και 30 ξένων συγγραφέων, ενώ θα υπάρξει και μια μεγάλη γκάμα εκδηλώσεων.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...