Διεκδικούν μια θέση στην Βουλή

bb
Διεκδικούν μια θέση στην Βουλή
Μόλις ένα μήνα μετά την ορκωμοσία των νέων βουλευτών, φαίνεται πως τα πράγματα για ορισμένους από αυτούς δεν είναι και εύκολα, καθώς η βουλευτική τους έδρα βρίσκεται στον «αέρα».

Αυτό θα γίνει σε περίπτωση που γίνει δεκτή η πρώτη ένσταση που κατατέθηκε στο Εκλογοδικείο με το αιτιολογικό ότι οι βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 έγιναν με βάση την απογραφή πληθυσμού του 2001 και όχι του 2011. Η ένσταση από δύο εκλογείς της Β΄ Αθηνών στρέφεται κατά 15 βουλευτών (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά) διαφόρων εκλογικών περιφερειών και ζητούν να ανακηρυχθούν επιπλέον βουλευτές πέντε αναπληρωματικοί (βουλευτές) από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητους Έλληνες και Δημοκρατική Αριστερά.

Συγκεκριμένα, στρέφονται κατά των βουλευτών Α. Ψυχάρη (ΝΔ Α’ Αθηνών), Πρ. Παυλόπουλου (ΝΔ Α’ Αθηνών), Π. Μηταράκη (ΝΔ Α’ Αθηνών), Μαρίας Μπόλαρη (ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθηνών), Κ. Κατσαφάδου (ΝΔ Α’ Πειραιά), Αφροδίτης Σταμπούλη (ΣΥΡΙΖΑ, Σερρών), Χρ. Γκόκα (ΠΑΣΟΚ Άρτας), Παναγιώτας Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων), Γ. Κυρίτση (Δημοκρατική Αριστερά Τρικάλων), Παυλ. Σιούφα (ΝΔ Καρδίτσας), Μαρίας Τριανταφύλλου (ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας), Α. Μαρίνου (ΝΔ Ηλείας), Α. Κουτσούμπα (ΝΔ Βοιωτίας), Ι. Καράμπελα (ΝΔ Βοιωτίας) και Κ. Τριαντάφυλλου (ΠΑΣΟΚ Χίου).

Παράλληλα, ζητούν να ανακηρυχθούν  βουλευτές οι εξής πέντε αναπληρωματικοί της Β’ Αθήνας. Από τη ΝΔ Ι. Παπαθανασίου και Παναγιώτα Ιακωβίδου, από το ΣΥΡΙΖΑ η Ελένη Αυλωνίτου, από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Δ. Χατζησωκράτης και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Ι. Μανώλης. Οι εκλογείς υποστηρίζουν πως το γεγονός ότι η κατανομή των βουλευτικών εδρών έγινε σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και όχι του 2011, είχε ως αποτέλεσμα την υποαντιπροσώπευση στη Βουλή της εκλογικής περιφέρειας Β΄ Αθηνών με την εκλογή πέντε λιγότερων βουλευτών και την υπεραντιπροσώπευση δέκα εκλογικών περιφερειών (Α’ Αθηνών, Α’ Πειραιά, Σερρών, Άρτας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Βοιωτίας και Χίου).

Συνεπώς, η ανακήρυξη βουλευτών έγινε κατά παράβαση των συνταγματικών αρχών της ισοδυναμίας της ψήφου, της ελεύθερης και ανόθευτης έκφρασης της λαϊκής βούλησης και της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, καθώς και κατά παράβαση του άρθρου 54 του Συντάγματος που καθορίζει την κατανομή των βουλευτικών εδρών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...