Δικαστήριο της ΠΓΔΜ “πάγωσε” την περιουσία του VMRO

Δικαστήριο της ΠΓΔΜ “πάγωσε” την περιουσία του VMRO

Το προσωρινό «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του αντιπολιτευόμενου VMRO -DPMNE διέταξε ποινικό δικαστήριο στα Σκόπια στο πλαίσιο έρευνας για παράνομη χρηματοδότησή του.

Η απόφαση που αφορά σε 69 ακίνητα του εθνικιστικού κόμματος-περιλαμβανομένου και του αρχηγείου του- και αναμένεται να οξύνει ακόμη περισσότερο το πολιτικό κλίμα στην ΠΓΔΜ, ελήφθη κατόπιν αιτήματος του γραφείου του ειδικού εισαγγελέα που ερευνά υποθέσεις σχετικά με το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που ξέσπασε το 2015.

Τον Μάιο του 2017 η εισαγγελία είχε ξεκινήσει έρευνα σε βάρος 14 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, μετά από καταγγελίες ότι το VMRO-DPMNE έλαβε παράνομη χρηματοδότηση ύψους 4.9 εκ. ευρώ.

Ο ΓΓ του κόμματος, Ίγκoρ Γιανούσεφ, έκανε λόγο για «κλιμάκωση των πολιτικών διώξεων» μετά την αποτυχία διάσπασής του με απειλές και εκβιασμούς καταγγέλλοντας τον Ζόραν Ζάεφ για απόπειρα εκφοβισμού.

Στο μεταξύ οι διαδικασίες για τη Συνταγματική Αναθεώρηση συνεχίζονται με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ να έχει απόψε στη Βουλή νέα συνάντηση -μετά από εκείνη της Δευτέρας- με την ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα των ανταρτών του VMRO-DPMNE προκειμένου να συζητήσουν τα τέσσερα σημεία (το σημαντικότερο εκ των οποίων είναι η διασφάλιση της «μακεδονικής» ταυτότητας) , που ζήτησαν να ληφθούν υπόψη στις σχεδιαζόμενες τροποποιήσεις.

 

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/346100-Dikasterio-tes-PGDM-pagose-ten-perioysia-toy-VMRO ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...