bb
Δολοφονία Φλόιντ: Διαδηλωτές στον Λευκό Οίκο – Στο καταφύγιο Τραμπ και Μελάνια

Δολοφονία Φλόιντ: Διαδηλωτές στον Λευκό Οίκο – Στο καταφύγιο Τραμπ και Μελάνια

01/06/2020

Σε υπόγειο καταφύγιο μεταφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ και η οικογένειά του, την ώρα που οι διαδηλωτές ήταν έξω από τον Λευκό Οίκο, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως σημείωσε το CNN, ο αμερικανός πρόεδρος, η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ και ο γιος τους βρέθηκαν στο καταφύγιο το οποίο έχει σχεδιαστεί για τις περιπτώσεις τρομοκρατικών επιθέσεων. Το προεδρικό ζευγάρι βρισκόταν εκεί για κάτι λιγότερο από μία ώρα προτού μεταφερθεί στον επάνω όροφο. Το πρωτόκολλο λέει πως εάν μεταφερθεί στο καταφύγιο ο Ντόναλντ Τραμπ, το ίδιο πρέπει να γίνει και με όλα τα προστατευόμενα μέλη.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε τους υπαλλήλους που θα έπρεπε να πάνε σήμερα, Δευτέρα για δουλειά, να κρύψουν τα πάσο τους μέχρι να φτάσουν σε ένα σημείο εισόδου των μυστικών υπηρεσιών και να τα κρύψουν επίσης φεύγοντας, σύμφωνα με mail που είχε στα χέρια του το CNN. To mail επανέλαβε εντολές για τηλεργασία εφόσον είναι εφικτή και πως εξακολουθεί να υπάρχει «αυξημένη ασφάλεια» λόγω των διαμαρτυριών.

Στην πόρτα του Λευκού Οίκου οι διαδηλωτές

Το βράδυ της Κυριακής οι Αρχές έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν όσους συμμετείχαν σε διαδήλωση εναντίον της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού μπροστά στον Λευκό Οίκο, καθώς ξέσπασαν επεισόδια σε διάφορες περιοχές της Ουάσινγκτον.

Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε μπροστά στην επίσημη κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πλακάτ και βάζοντας φωτιές, παρότι στην αμερικανική πρωτεύουσα έχει τεθεί σε εφαρμογή απαγόρευση της κυκλοφορίας κατ’ εντολή της δημάρχου Μιούριελ Μπάουζερ.

Διχογνωμία μεταξύ των συμβούλων του Τραμπ για το πώς θα πέσουν οι τόνοι

Καθώς οι διαδηλώσεις εξαπλώνονται σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι υψηλόβαθμοι σύμβουλοί του δεν μπορούν να συμφωνήσουν στα επόμενα βήματα του Λευκού Οίκου για την αποκλιμάκωση της έντασης, μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ που κρατούνταν από έναν λευκό αστυνομικό.

Ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μίντοους ασκεί πιέσεις ώστε ο πρόεδρος Τραμπ να απευθύνει ένα επίσημο διάγγελμα προς το αμερικανικό έθνος για να δώσει έμφαση στην υποστήριξή του στην τήρηση του νόμου και της τάξης, αλλά και στους αστυνομικούς.

Από την άλλη μεριά, ο γαμπρός και υψηλόβαθμος σύμβουλος του Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ μαζί με άλλους υψηλόβαθμους συμβούλους επιχειρηματολογούν κατά μιας τέτοιας κίνησης, υποστηρίζοντας ότι ο τόνος που θα έχει μπορεί να απομακρύνει σημαντικούς ψηφοφόρους ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων και των Αφροαμερικανών, την υποστήριξη των οποίων προσπαθεί να κερδίσει η κυβέρνηση Τραμπ.

Ένα προεδρικό διάγγελμα θα αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από το μήνυμα του προέδρου Τραμπ για την επανεκκίνηση της οικονομίας το συντομότερο δυνατό, όπως υποστηρίζουν όσοι είναι αντίθετοι προς την κίνηση αυτή.

Το τελευταίο προεδρικό διάγγελμα του Τραμπ που έγινε στα μέσα Μαρτίου από το Οβάλ Γραφείο είχε κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, ενώ δεν καταγράφηκε εσωτερικά ως επιτυχία, καθώς ο Λευκός Οίκος έπρεπε μετά την πραγματοποίησή του να ξεκαθαρίσει σημεία από το γραπτό κείμενο που εκφώνησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος είχε γραφτεί βιαστικά.

Πηγή: kontranews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...