Δραγασάκης: Πρέπει να υπάρξει συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου

bb

«Δεν μπορεί η συμφωνία για την Ελλάδα να εμπλακεί στις εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών»

«Οι προϋποθέσεις για συμφωνία υπάρχουν. Δεν υπάρχει ομοφωνία, ωστόσο ο καθένας πρέπει να πάρει τις ευθύνες του», τόνισε απόψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε εκδήλωση για παρουσίαση βιβλίου.

«Στις 20 Φεβρουαρίου πρέπει να υπάρξει συμφωνία, είτε δρομολόγηση της συμφωνίας σε ορατό χρόνο. Δεν μπορεί η συμφωνία για την Ελλάδα να εμπλακεί στις εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Μιλώντας απόψε στην διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του καθηγητή του πανεπιστημίου Αιγαίου, Δημήτρη Λαγού, υπό τον τίτλο «Θεωρητικές προσεγγίσεις στον Τουρισμό», ο Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση επιδιώκει μια συμφωνία προωθητική του στόχου της εξόδου στις αγορές το 2017 και της λήξης του μνημονίου το καλοκαίρι του 2018.

Δεύτερη επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η συμφωνία να είναι συνολική, ώστε «να φωτίζει» τον δρόμο της ελληνικής οικονομίας μετά το 2018, και να περιλαμβάνει πρόνοιες για τα πλεονάσματα, το χρέος και την ανάπτυξη.

Τρίτη επιδίωξη είναι η επίτευξη «καθαρής» συμφωνίας που να επιτρέπει την δοκιμαστική έξοδο στις αγορές το 2017 και τέταρτη επιδίωξη είναι η συμφωνία να μην επιβάλλει νέα λιτότητα.

Ο Γιάννης Δραγασάκης είπε ότι η κυβέρνηση στηρίζεται για την επίτευξη της συμφωνίας, στα αποτελέσματα που έχει επιτύχει, στην απόδοση των στόχων και στο ότι μια θετική συμφωνία για την Ελλάδα θα είναι θετική και για την Ευρώπη.

Απέδωσε τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης «αποκλειστικά σε αποκλίνουσες εκτιμήσεις και αντιφατικές επιδιώξεις των δανειστών» και διευκρίνισε λέγοντας πως λόγω διαφόρων σκοπιμοτήτων, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρνείται να δει την πραγματικότητα, «παρότι συνέχεια ζητά αριθμούς».

Αναφερόμενος, στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών «θέλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά όχι τους όρους που θέτει το ΔΝΤ».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σημείωσε ότι όταν ο Γκάμπριελ στην Γερμανία δείχνει τον υπαίτιο, δεν μπορεί στην Ελλάδα να κατηγορείται η ελληνική πλευρά, ακόμα κι όταν δεν φταίει.

Αναφερόμενος στον τουρισμό, στον οποίο επικεντρώνεται και το βιβλίο του καθηγητή Δημήτρη Λαγού, ο Γιάννης Δραγασάκης σημείωσε πως «στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι η βιώσιμη και ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη», χαρακτήρισε τον τουρισμό ως «καταλυτικό μοχλό για την ανάπτυξη όλης της οικονομίας» και έθεσε τους παρακάτω στόχους: Ξένες επενδύσεις και ενδογενής παραγωγή. Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αναβάθμιση του ανθρώπινου κεφαλαίου. Περιβαλλοντική προστασία.

Η ποιοτική τουριστική ανάπτυξη, τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης, απαιτεί μια νέου τύπου κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και μία νέα σχέση «δημόσιου-ιδιωτικού».

Μεταξύ άλλων δε, πρότεινε να εξεταστεί η δημιουργία ενός φόρουμ που θα συνδέει θεωρία και πράξη στον τουρισμό, εν είδει χώρου ώσμωσης επιστημονικής γνώσης και πρακτικής εμπειρίας, σημειώνοντας ότι «η χάραξη στρατηγικής και η άσκηση πολιτικής και στον τουρισμό, χρειάζεται και θεωρητικό υπόβαθρο και υποστήριξη από την επιχειρηματική εμπειρία».

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...