“ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΑ”

“ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΑ”

Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί την πιο άμεση, προς τον πολίτη, έκφραση του κράτους. Αποτελεί το θεμέλιο της δημοκρατίας γιατί απευθύνεται στα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και η ύπαρξη των οποίων κλονίζει τη σχέση τους με το κράτος.
Η συντηρητική παράταξη της ΝΔ, θεωρούσε ανέκαθεν την τοπική αυτοδιοίκηση ως έναν χώρο ο οποίος πρέπει να είναι άμεσα ελεγχόμενος από την κεντρική εξουσία.
Στον αντίποδα το ΠΑΣΟΚ τόσο με τον Ν.2539/1997 “Νομός Καποδίστρια” όσο και μετέπειτα με τον Ν. 3852/2010 “Νόμος Καλλικράτη” προσπάθησε να μεταμορφώσει τους Δήμους σε αυθύπαρκτες, βιώσιμες οντότητες με σκοπό την εμβάθυνση της δημοκρατίας από κάτω προς τα πάνω.
Δυστυχώς τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων, παράλληλα με τη χρεοκοπία της χώρας, χρεοκόπησε και η τοπική αυτοδιοίκηση. Οι δήμοι πλέον με ελάχιστη χρηματοδότηση και ένα τεράστιο εύρος υποχρεώσεων καλούνται να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες προκλήσεις των καιρών.
Για ακόμα μια φορά η συντηρητική παράταξη της ΝΔ, προσπαθεί να ελέγξει τους Δήμους ώστε το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει να διαχέει τους πόρους σε ημέτερους και να συντηρείται ο κομματικός στρατός της ΝΔ.
Ο πρόσφατος Ν.4084/21 ή αλλιώς “Νόμο Βορίδη” δεν επιλύει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης παρά μόνο εξασφαλίζει στους δημάρχους που βρίσκονται κοντά στη ΝΔ έναν πιο εύκολο προεκλογικό αγώνα.
Ως νέοι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα πρέπει να αντιταχθούμε στις προσπάθειες της κεντρικής εξουσία να εργαλειοποιήσει τους Δήμους και τις Κοινότητες για να επιτύχει εκλογικά οφέλη και την επόμενη ημέρα να διοικούμαστε από ανίκανους κομματάρχες.
Είναι ανάγκη να προβούμε σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ για ευρύτερα δημοκρατικά ψηφοδέλτια.
Είναι ανάγκη να συγκροτήσουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ και ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΑψηφοδέλτια
Είναι ανάγκη να τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Ζωϊτακης Χρήστος Υπεύθυνος στον Τομέα Ανάπτυξης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Αιτωλοακαρνανίας
Τοπικός Σύμβουλος Μαμουλάδας & Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Μαμουλαδιωτών



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...