Δυναμικό “παρον” του συλλόγου ΑμεΑ “Αλκυόνη” σε εκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αυτισμού

ΔΥΝΑΜΙΚΟ “ΠΑΡΟΝ” ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑμεΑ “ΑΛΚΥΟΝΗ” ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

Λίγες ημέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (02/04), η “ΑΛΚΥΟΝΗ” βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο εκδηλώσεων, που σκοπό είχαν την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εκ νέου στοχοθέτηση, αναφορικά με το πολύπλευρο θέμα του Αυτισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» κ. Βασιλική Παναγοπούλου ήταν ομιλήτρια στην Επιστημονική Ημερίδα του Σωματείου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας (ΕΨΥΕΠΕΑ), με θέμα την Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.) και τίτλο: Οι Σύγχρονες απόψεις στη Διάγνωση, την Εκπαίδευση, τη Θεραπευτική Παρέμβαση, και τη ζωή μετά το σχολείο. Στην Ημερίδα η κ. Παναγοπούλου μίλησε για την ζωή του παιδιού με αναπηρία μετά το σχολείο, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις Δομές του Συλλόγου.

Επίσης ο Σύλλογός μας ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό (Δ.Α.Δ.) του Νομού Καστοριάς, συμμετείχε στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Αυτισμού, που διοργανώθηκε στον ακριτικό νομό. Ομάδα αντιπροσωπείας του Συλλόγου ΑμεΑ “ΑΛΚΥΟΝΗ”, αποτελούμενη από τον Διευθυντή, κ. Παναγιωτόπουλο Γρηγόριο, την Κοινωνική Λειτουργό, κ. Σιαμά Σπυριδούλα και την Ψυχολόγο – Επιστημονικά Υπεύθυνη των Σ.Υ.Δ., κ. Ραυτοπούλου Αγγελική-Βικτωρία, παρουσίασαν το έργο του Συλλόγου, εστιάζοντας περισσότερο στην παροχή τεχνογνωσίας, σχετικά με τη δημιουργία και τη λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Κι αυτό, γιατί η “ΑΛΚΥΟΝΗ” φάνηκε να πρωτοπορεί σε σχέση με άλλους Φορείς της Ελλάδας που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ, αφού ήταν ένας από τους λίγους Συλλόγους που έχουν ιδρύσει και λειτουργούν Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, και μάλιστα τρεις (3) Σ.Υ.Δ.!



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...