Δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Αυστρίας

Δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Αυστρίας

Τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Δυτική Ελλάδας και της Αυστρίας συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, Μελίττα Σούμπερτ και τον Αυστριακό Επίτιμο Πρόξενο στην Πάτρα, Φάνη Γεωργόπουλο, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στα γραφεία της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε στην κυρία Σούμπερτ τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η περιοχή και συμφώνησαν πως μπορεί να υπάρξει συνεργασία όσον αφορά την αγροτική παραγωγή, καθώς η Δυτική Ελλάδα διαθέτει υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα και ιχθυοκαλλιέργειας, τα οποία μάλιστα διατίθενται στην αγορά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω του εύφορου κλίματος της χώρας.

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα έρευνας – τεχνολογίας αλλά και τουρισμού, ενώ η Πρέσβης της Αυστρίας εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την Αρχαία Ολυμπία την οποία και έχει ήδη επισκεφθεί προσθέτοντας πως η Δυτική Ελλάδα με τα λιμάνια Κατακόλου και Πάτρας αποτελεί κόμβο για την κρουαζιέρα στη Μεσόγειο. Επιπλέον ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον Τουρισμό για την Τρίτη Ηλικία, με τις δυο πλευρές να συμφωνούν πως θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικός τομέας συνεργασίας.

«Θέλουμε την Ευρώπη στο πλευρό μας και τους Ευρωπαίους πραγματικούς μας φίλους, να μας συμπαρασταθούν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και η βοήθειά τους να μην είναι υπό τη μορφή απειλής» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσιφάρας.

ΕνημέρωσηΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...