Δυτική Αχαΐα: Γέμισε ο τόπος κλεμμένα ψάρια!

Αντί να ληφθούν μέτρα προστασίας της δημόσιας περιουσίας, αλλά και τήρησης της νομιμότητας στο Διβάρι του Πάπα, τα πράγματα εκτροχιάζονται μέρα με τη μέρα, αφού το Πολεμικό Ναυτικό στο οποίο ανήκει δεν φαίνεται μέχρι ώρας να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης, ενώ το «ναυάγιο» επαναλειτουργίας του ψαρότοπου από ιδιώτες, έχει μετατρέψει τον «πλούσιο» χώρο σε «ξέφραγο αμπέλι».

Τις τελευταίες 20 μέρες, γνώστες της κατάστασης στο Διβάρι, καταμαρτυρούν στην «Π» ότι επιτήδειοι «φόρα – παρτίδα», κάθε βράδυ, αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στην άκρη της λίμνης και με 7-8 βάρκες ψαρεύουν ανενόχλητοι, βγάζοντας μεγάλες ποσότητες παράνομων αλιευμάτων, αφού γνωρίζουν ότι κανείς δεν πρόκειται να τους εμποδίσει. «Βάζουν μηχανές, ρίχνουν δίχτυα 5χλμ, ψαρεύουν, φορτώνουν και φεύγουν σαν κύριοι» μας περιγράφουν, με ενδεικτικές ποσότητες ψαριών, περί τα 200, 500 έως και 800 κιλά τσιπούρας, που με κάθε τρόπο διοχετεύεται στην αγορά, με «μαύρη» βέβαια πώληση. «Εχει γεμίσει ο τόπος ψάρι. Πουλάνε όπου βρουν. Η Ιχθυόσκαλα δεν μπορεί να πουλήσει τσιπούρα, αφού οι παράνομοι έχουν φροντίσει να τα πωλούν όπου βρουν, ακόμα κι εκεί κοντά κάποιοι στα ίσια» υποστηρίζει παλιός συνεταιριστής του Διβαριού.

«Τα χωριά της Αχαγιάς έχουν γεμίσει ψάρι. Πληρώνουν όσο – όσο και πουλάνε όσο – όσο» συνεχίζει να μας λέει, φωτογραφίζοντας δράστες τόσο από την περιοχή όσο κι από απέναντι, από την περιοχή του Μεσολογγίου. Η διοίκηση της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου είχε προ ενός μηνός ενημερωθεί και πάλι για την εικόνα παντελούς έλλειψης φρούρησης του Διβαριού και φαίνεται να είχε δοθεί η υπόσχεση για φύλαξη ακόμα και με τοποθέτηση καμερών, κάτι που μέχρι τώρα όμως δεν έχει γίνει. Ωστόσο, στις απανωτές οχλήσεις της «Π», αλλά και στα δημοσιεύματά της, δείχνει να κρατά σιγή ιχθύος, παροτρύνοντας τους διαμαρτυρόμενους πολίτες και επαγγελματίες … απλά να μην διοχετεύουν τα όσα γίνονται, στον Τύπο κι έτσι να μη βγαίνουν ενοχλητικά δημοσιεύματα! Σε ό,τι αφορά στη μίσθωση του Διβαριού Πάπα σε συνεταιρισμό ιδιωτών, η τελευταία δεν προχώρησε τελικά στο παρά πέντε, αφού καμία τράπεζα δεν έδινε στους μοναδικούς ενδιαφερόμενους, εγγυητική 300.000 ευρώ. Νέα προκήρυξη, από το υπουργείο Ενθικής Αμυνας, αναμένεται μετά τον Φεβρουάριο του 2020, προφανώς με χαμηλότερο ύψος μισθώματος, ώστε να μπορεί ν’ ανταποκριθεί ο κάθε συνεταιρισμός, αλλά και να συμφέρει η λειτουργία του χώρου, μετά από τα αναγκαία έργα στις εγκαταστάσεις ύψους 200.000 ευρώ. Επαφές θα γίνουν, προσεχώς, με την πολιτική και φυσική ηγεσία του ΥΕΝ, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τους όρους της προκήρυξης.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...