Δωρεάν διανομή γάλακτος στα σχολεία για το έτος 2013

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτ/νίας ενημερώνει τα εξής:

       Το μέτρο επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία είναι ευρωπαϊκό και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Η επιδότηση είναι εξ ολοκλήρου κοινοτική και ανέρχεται σε περίπου 0,18 λεπτά ανά λίτρο γάλακτος που καταναλώνεται από μαθητές σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας.

       Αίτηση συμμετοχής στο μέτρο μπορούν να υποβάλουν οι φορείς που μπορούν να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή τους σε αυτό και περιγράφονται στην υπ΄αριθ. 268/12728/2013 (Β΄247) ΚΥΑ.

       Τέτοιοι φορείς μπορεί να είναι σχολικές μονάδες, σχολικές επιτροπές, προμηθευτές των προϊόντων (στους οποίους περιλαμβάνεται και το κυλικείο) και οργανώσεις, που έχουν συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό (πχ ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) και λειτουργούν για λογαριασμό ενός ή περισσοτέρων σχολικών μονάδων ή εκπαιδευτικών αρχών.

         Η επιδότηση μπορεί να συνδυαστεί με πιθανούς άλλους πόρους φορέων (όπως πχ Δήμοι, ΜΚΟ, εθελοντικές οργανώσεις κτλ) προκειμένου το γάλα να διατίθεται δωρεάν στους μαθητές.

Επικοινωνία:
Αρμόδια: κα. Ιωάννα Παππά

Τηλ. επικοινωνίας: 210 212 5744

Βερανζέρου 46, 101 76 Αθήνα

Τμήμα Αξιοποίησης Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων

Δ/νση Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ

Γενική Δ/νση Ζωικής Παραγωγής

Πληροφόρηση

Ηαντίστοιχη ιστοσελίδα του Υπ.ΑΑΤ http://www.minagric.gr (πρόγραμμα Διανομής Γάλακτος στα σχολεία) και της ΕΕ στην οποία υπάρχει χρήσιμο ενημερωτικό υλικό και στην ελληνική γλώσσα: http://ec.europa.eu/agriculture/drinkitup/index_el.htm

Νομικό πλαίσιο-Ανακοινώσεις

 

        

 

                                                                                                                                                            

ΕνημέρωσηΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...