Δύο ελληνόπουλα ετοιμάζουν βαλίτσες για τη ΝΑΣΑ!

Δύο ελληνόπουλα ετοιμάζουν βαλίτσες για τη ΝΑΣΑ!
O 16χρονος Φώτης Γιασεμής, μαθητής Α΄ τάξης των Λυκειακών Τάξεων της Αγίας Άννας στην Εύβοια, ο οποίος νίκησε στην τρίτη φάση του 18ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας και η  17χρονη Ελένη Τσαπράζη, μαθήτρια της Β’ Λυκείου από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη της Θεσσαλονίκης, κέρδισαν το μεγάλο εισιτήριο για να ταξιδέψουν στη διαστημική κατασκήνωση της NASA στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα.

Δεν ήταν και για τους δύο η πρώτη φορά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, που οργάνωσε η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, αλλά ήταν η πιο… τυχερή, όπως αποδείχτηκε!

Οι δύο μαθητές είναι έτοιμοι για το μεγάλο ταξίδι, με προορισμό τη διαστημική κατασκήνωση της NASA στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα στα τέλη Ιουλίου για επτά ημέρες.

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης είναι περίπου το ίδιο κάθε χρόνο. Αφού φτάσουν στην Αμερική οι νικητές, μεταφέρονται στην κατασκήνωση, χωρίς τους συνοδούς τους – οι οποίοι τους ξαναβλέπουν στο τέλος του προγράμματος – όπου μέσα από δραστηριότητες οι συμμετέχοντες μαθαίνουν για το Ηλιακό Σύστημα, για τη ζωή των αστροναυτών στο Διάστημα κ.ά.

Η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας στον Βόλο

Επόμενος στόχος των δύο νέων αστρονόμων είναι η τέταρτη φάση του διαγωνισμού, η οποία θα τους οδηγήσει κατευθείαν στη Διεθνή Ολυμπιάδα.

Εφέτος μάλιστα η 7η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας θα πραγματοποιηθεί στις πόλεις του Βόλου και της Λάρισας από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου. «Είμαστε περήφανοι ως Θεσσαλοί, που μια τέτοια σημαντική διοργάνωση θα γίνει στην χώρα μας, ειδικά μέσα στην κρίση που βιώνει η χώρα» τονίζει ο κ. Ζαχείλας

Η Ελλάδα έχει πλέον την ευκαιρία, ως διοργανώτρια χώρα, να συμμετέχει με 2 ομάδες και 10 μαθητές, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που λάμβανε μέρος μόνο μια πενταμελής αντιπροσωπεία. «Στην τέταρτη φάση ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ του πανελλήνιου διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στις 20-21 Απριλίου, θα συμμετέχουν 18 παιδιά από τα οποία θα διακριθούν οι 2 ομάδες με τους 10 μαθητές» υπογραμμίζει ο κ. Ζαχείλας

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...