Δύο φλιτζάνια καφέ μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας

bb
Δύο φλιτζάνια καφέ μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας
Δυο φλιτζάνια καφέ ημερησίως μπορούν να μειώσουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Beth Israel Deaconess Medical Center στην Βοστώνη.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα στοιχεία πέντε προηγούμενων μελετών που αφορούσαν συνολικά 150.000 άνδρες και γυναίκες και διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έπιναν καθημερινά 1-2 φλιτζάνια καφέ είχαν κατά 11% λιγότερο πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιακή ανεπάρκεια σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπιναν κανένα.

Οι ειδικοί εικάζουν ότι η ευεργετική δράση του καφέ οφείλεται στο ότι μάλλον βοηθά στη ρύθμιση το σακχάρου και της πίεσης. Ωστόσο, η κατανάλωση πέντε ή περισσότερων φλιτζανιών καφέ φαίνεται επιζήμια για την καρδιά, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Circulation Heart Failure.

Σύμφωνα δε με άλλη πρόσφατη αμερικανική έρευνα η κατανάλωση καφέ συνδέεται με τη μακροζωία.Συγκεκριμένα με τη μείωση της πιθανότητας θανάτου από νόσους όπως καρδιαγγειακά, αναπνευστικά νοσήματα, εγκεφαλικό, διαβήτη (όχι όμως και από καρκίνο).

ΥΓΕΙΑ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...