Δ. Βίτσας από την Κωνσταντινούπολη: Το αντίδοτο στην πάρατυπη μετανάστευση, είναι η νόμιμη ασφαλής μετανάστευση

Δ. Βίτσας από την Κωνσταντινούπολη: Το αντίδοτο στην πάρατυπη μετανάστευση, είναι η νόμιμη ασφαλής μετανάστευση

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπου συμμετέχει στο 6ο Συνέδριο Βουδαπέστης για θέματα μετανάστευσης. Ο κ. Βίτσας στο περιθώριο του Συνέδριου επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι όπου παρακάθισε σε γεύμα στην πατριαρχική τράπεζα.

Αναχωρώντας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο υπουργός δήλωσε πως «είναι πολύ μεγάλη η χαρά που συναντήθηκα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και που συνομιλήσαμε, γιατί πάνω από όλα τα άλλα πρόκειται για ένα σοφό άνθρωπο που η γνώμη του πάντοτε βαραίνει όπως και η δραστηριότητα του».

«Εδώ είμαστε για το πρόγραμμα που έχει ονομαστεί Budapest Process και έχει και να κάνει με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές από το δρόμο του μεταξιού. Κάναμε μια καλή συνεδρίαση σε μια δύσκολη εποχή», προσέθεσε ο Έλληνας υπουργός και σημείωσε:

«Καταλήξαμε σε συμπεράσματα. Δυστυχώς ορισμένες χώρες που είναι στο πρόγραμμα δεν προσυπέγραψαν. Η Ελλάδα προσυπέγραψε με ενθουσιασμό γιατί είμαστε πάρα πολύ υποστηρικτικοί στην συμφωνία που έγινε στο Μαράκες, και συγχρόνως θεωρούμε ότι το αντίδοτο στην πάρατυπη μετανάστευση, είναι η νόμιμη ασφαλής μετανάστευση και η βοήθεια στις χώρες καταγωγής αυτών των ανθρώπων. Και στη λογική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής πάντοτε θα παραμένουμε και θα υποστηρίζουμε».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/354874-D-Bitsas-apo-ten-Konstantinoypole-To-antidoto-sten-paratype-metanasteyse-einai-e-nomime-asphales-metanasteyse ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...