Δ. Παπαδημητρίου: Παταγώδης αποτυχία οι προβλέψεις του ΔΝΤ!

bb

«Δυστυχώς δεν θα σας απαντήσω για τις καινούργιες προβλέψεις του ΔΝΤ γιατί όπως ξέρετε το ΔΝΤ έχει προβλέψει αποτελέσματα που παταγωδώς απέχουν πολύ από την πραγματικότητα», απάντησε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου όταν βουλευτές της αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν στις εκτιμήσεις του Ταμείου, στην επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων,  όπου ο υπουργός ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής, ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις στο σχέδιο νόμου.

Νωρίτερα, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, είχε αναφέρει ότι «’άκουσα τον κ. Παππά να λέει ότι δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση το ποσοστό της ανάπτυξης παρά μόνον η ποιότητά της. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς ξέρουμε ότι κάθε μονάδα ανάπτυξης ισούται με θέσεις εργασίας. Αυτές χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα που φέρατε στη χώρα».

Οι αλλαγές που έρχονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας, έρχονται σύντομα αλλαγές στον εξωδικαστικό. Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους, θα μπορούν να ενταχθούν στον μηχανισμό, εφόσον προηγουμένως έχουν υποβάλει δήλωση επανέναρξης εργασιών.

Για να κινηθεί ο μηχανισμός με ταχύτητα,  το υπουργείο έχει προβλέψει μία απλοποιημένη διαδικασία δικαστικής επικύρωσης για ορισμένες υποθέσεις. Π.χ. όταν δεν υποβληθούν ενστάσεις και δεν υπάρχει διαγραφή οφειλής μη συμβαλλόμενου πιστωτή, θα μπορούσε η επικύρωση να γίνει από έναν δικαστή χωρίς ακροαματική διαδικασία.

Επίσης, σχετικά με την αναστολή του κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών, ο κ. Παπαδημητρίου, επισήμανε ότι το υπουργείο πρόκειται  να τη συνδέσει με την αποστολή των προσκλήσεων στους πιστωτές, αφού θα έχει προηγηθεί ο έλεγχος της αίτησης.

Επίσης μέσα στις αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο περιλαμβάνεται και  διεύρυνση των εργασιών που μπορούν να ανατεθούν στον εμπειρογνώμονα ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτές και η επαλήθευση των απαιτήσεων των πιστωτών προκειμένου να δοθεί στην μειοψηφία των πιστωτών η δυνατότητα ελέγχου του ενδεχομένου συμμετοχής εικονικών απαιτήσεων.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/279994-D-Papademetrioy-Patagodes-apotychia-oi-problepseis-toy-DNT ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...