Δ. Τζανακόπουλος: Περιμέναμε να καταργηθεί η περικοπή των συντάξεων

Δ. Τζανακόπουλος: Περιμέναμε να καταργηθεί η περικοπή των συντάξεων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτηρς Τζανακόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο Ράδιο Παρατηρητής 94,0 fm Κομοτηνής και μίλησε για την αντίδραση του κόσμου όταν μέλη της κυβέρνησης επιχείρησαν να καταθέσουν στεφάνι στο Πουτεχνείο, για το Euroworking Group και για θέματα οικονομίας. Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ: Έχουμε μαζί μας σήμερα τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο. Καταρχάς, να σας καλημερίσουμε κ. Τζανακόπουλε.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Καλή σας ημέρα.

ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ: Ευχαριστούμε θερμά που αποδεχτήκατε την πρόσκλησή μας να συζητήσουμε και εμείς, εδώ από την Περιφέρεια, από την Θράκη, όλα τα ανοιχτά ζητήματα της επικαιρότητας, ξεκινώντας φυσικά από την είδηση της ημέρας που δεν είναι άλλη τον προπηλακισμό των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα το πρωί, στο Πολυτεχνείο, κατά την προσπάθειά τους να καταθέσουν στεφάνι, ενόψει του αυριανού εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου. Τι ακριβώς έλαβε χώρα;

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ αυτή τη στιγμή δεν θέλω να σχολιάσω αναλυτικά. Νομίζω ότι είναι απαράδεκτες ενέργειες αυτές. Νομίζω ότι υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι θεωρούν ότι είναι ένοικοι της εξουσίας, κάποιοι άλλοι οι οποίοι θεωρούν ότι είναι ένοικοι και ιδιοκτήτες των αγώνων του Ελληνικού λαού.  Νομίζω ότι οι δύο αυτές αντιλήψεις ταυτίζονται από τη μία και από την άλλη μεριά.

ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ: Κύριε Τζανακόπουλε, το δεύτερο θέμα της σημερινής συζήτησης, αν θα μπορούσαμε να το οριοθετήσουμε κάπως, δεν μπορούσε να είναι άλλο την μεγάλη επιτυχία, χθες, σε διάψευση πολλών, από πλευράς της κυβέρνησης τουλάχιστον, για την οριστικοποίηση και από πλευράς της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης για τη μη περικοπή των συντάξεων, για το επόμενο έτος, για το 2019. Μία εξέλιξη την οποία και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το 3ο Thessaloniki Summit, έκανε λόγο για θετικότατα νέα από το Eurogroup  λέγοντας επίσης, ότι αυτή η διαδικασία εκκινεί την διαδικασία για αναπτυξιακά μέτρα, μέτρα υπέρ της μεσαίας τάξης και της επιχειρηματικότητας. Θα ήθελα, αν θέλετε, ένα πρώτο σχόλιο για την θετική αυτή κρίση από πλευράς της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης και κατά δεύτερον να μας εξηγήσετε τι ενδεχομένως μπορεί να σηματοδοτεί η εξέλιξη αυτή και για όλα τα  υπόλοιπα αναπτυξιακά μέτρα, όπως έχουν χαρακτηριστεί, για το σύνολο των πολιτών της χώρας.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Χθες στο Euroworking Group, στην ομάδα εργασίας των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, παρουσιάστηκε ο ελληνικός προϋπολογισμός στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου, υπήρξε θετική εισήγηση από τη μεριά της Κομισιόν, καμία χώρα δεν προέβαλε ενστάσεις και αυτό νομίζω ότι είναι το αποφασιστικότερο βήμα για την οριστική κατάργηση του μέτρου των περικοπών των συντάξεων, η οποία ξέρετε ότι νομοθετήθηκε στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης μετά τις σχετικές απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ήταν μία εξέλιξη την οποία αναμέναμε, καθώς όπως πάρα πολλές φορές έχουμε πει τους τελευταίους μήνες, το μέτρο αυτό ήταν αχρείαστο για την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2019, ήταν μία θέση την οποία είχαμε εξηγήσει και στην Κομισιόν, η οποία επεξεργάζεται τον ελληνικό προϋπολογισμό, όπως και όλους τους υπόλοιπους προϋπολογισμούς της Ευρωζώνης. Είχε γίνει εδώ και καιρό δεκτό ότι το μέτρο έχει απλώς και μόνο δημοσιονομικό και όχι διαθρωτικό χαρακτήρα και το μόνο το οποίο έμενε ήταν να αποδειχθεί και με βάση τους αριθμούς και τις προβλέψεις, ότι δεν είναι αναγκαίο μέτρο έτσι ώστε η Ελλάδα να επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς της στόχους. Νομίζω ότι είναι μία πολύ αισιόδοξη, πάρα πολύ θετική εξέλιξη, η οποία επιβεβαιώνει και την θέση μας ότι πλέον είμαστε εκτός της μνημονιακής περιόδου, εκτός της περιόδου της μνημονιακής επιτροπείας, συζητάμε τον προϋπολογισμό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα της χθεσινής συζήτησης δίνει το στίγμα της νέας φάσης στην οποία έχουμε περάσει.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα, πράγματι ο ελληνικός προϋπολογισμός εμπεριέχει όλες τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, έτσι όπως αυτές αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, δηλαδή την μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2019, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, το στεγαστικό επίδομα και μία σειρά από άλλα σημαντικά και αναπτυξιακά αλλά και κοινωνικά μέτρα,  τα οποία επίσης, μπορούν να εφαρμοστούν με βάση τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται για την χώρα. Είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός προϋπολογισμός, μετά από δέκα περίπου χρόνια, εμπεριέχει έστω λελογισμένα μέτρα δημοσιονομικής επέκτασης και νομίζω ότι αυτό θα δώσει μία πολύ μεγάλη ενίσχυση, θα τονώσει αποφασιστικά την πορεία, αν θέλετε, ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, η οποία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σημειώνει ρυθμούς ανάπτυξης για έξι διαδοχικά τρίμηνα.  

ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ: Κύριε Τζανακόπουλε, θα παραμείνω στην ίδια ερώτηση και θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν όλα αυτά τα μέτρα μπορούν να έχουν άμεση εφαρμογή ή πόσο άμεση εφαρμογή και αποτελεσματικότητα ενδεχομένως θα έχουν για τους πολίτες και σας το ρωτάω γιατί διάβαζα κάποια σχετικά ρεπορτάζ σε συνάδελφα μέσα των Αθηνών, τα οποία φιλοξενούσαν τις απόψεις κάποιων Ελλήνων επαγγελματιών και επιχειρηματιών, που έλεγαν ότι όλα τα θετικά, ή όχι, της συμφωνίας αυτής και των αλλαγών που ενδεχομένως θα ‘ρθουν, θα τα αντιληφθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις από το 2025 και μετά. Για πόση άμεση εφαρμογή ή όχι, όλων αυτών που προαναφέρατε, μπορούμε να ελπίζουμε;

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση. Τι εννοείτε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα αντιληφθούν ότι οι μειωμένες εισφορές του 2019 τις οποίες θα κληθούν να πληρώσουν θα γίνουν κατανοητές το 2025; Τι εννοούν ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2019 θα γίνει αντιληπτή το 2025, ή μήπως το στεγαστικό επίδομα θα γίνει αντιληπτό το 2025 ή μήπως η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις θα γίνει αντιληπτή το 2025; Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω από πού προκύπτουν αυτού του τύπου οι αναλύσεις, από πού προκύπτουν αυτού του τύπου τα συμπεράσματα. Κοιτάξτε, υπάρχουν αντιπολιτευτικά έντυπα, υπάρχει και η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση που πραγματικά ανησυχεί και βρίσκεται σε μία τεράστια αμηχανία με δεδομένο ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, είχαν καλλιεργήσει, και ο αντιπολιτευτικός Τύπος αλλά και η ΝΔ, μία αίσθηση καταστροφής, καλλιεργούσαν διαρκώς την καταστροφολογία, κινδυνολογούσαν ότι δήθεν η χώρα μπαίνει σε μία φάση 4ου άτυπου μνημονίου,  ότι δήθεν η χώρα βαδίζει στα βράχια, ότι δήθεν η ελληνική οικονομία καταρρέει, ότι βρισκόμαστε σε μία εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συνθήκη και αυτή τη στιγμή πραγματικά νομίζω ότι έχουν χάσει τα λόγια τους μπροστά σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα στην οποία έχουμε εισέλθει. Διότι, μιλάμε για μία νέα πραγματικότητα, που δίνει την δυνατότητα στην κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας αλλά και της κοινωνικής πλειοψηφίας. Θα ακούσουμε πάρα πολλά, όπως έχουμε ακούσει πάρα πολλά τα τελευταία τρία χρόνια, καταστροφολογικά και κινδυνολογικά, αλλά νομίζω ότι ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ποιος έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την ελληνική οικονομία, ποιος έχει βάλει ένα τέλος στο υφεσιακό σπιράλ   των περικοπών, σε ποια κυβερνητική περίοδο κατάφερε η ελληνική οικονομία να ανακάμψει και ποιος είναι εκείνος ο οποίος διαρκώς μεριμνά για την κοινωνική πλειοψηφία, είτε με τα κοινωνικά μερίσματα, είτε με μέτρα τα οποία στοχεύουν στην φορολογική ελάφρυνση και την κοινωνική στήριξη. Τώρα πραγματικά δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι περισσότερο για τις απόψεις που κατατίθενται στον δημόσιο διάλογο. Μου φαίνονται πλήρως παράλογες και παράδοξες. Νομίζω ότι θα ακούσουμε αρκετά παράδοξα το επόμενο διάστημα μπροστά σε μια προσπάθεια κάποιων να επιμένουν και να μετατρέπουν το άσπρο σε μαύρο, τη νύχτα σε μέρα.  

ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ: κ. Τζανακόπουλε, θεωρείτε ότι ακούστηκαν πολλά παράδοξα ή αναμένετε να ακουστούν από πλευράς της αντιπολίτευσης και σε ό,τι αφορά τη συνέχεια της «περιπέτειας» για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, γιατί παρακολουθήσαμε όλοι τι διημείφθη τις προηγούμενες ημέρες εντός του ελληνικού κοινοβουλίου, ακούσαμε και τις απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και των υπολοίπων κομμάτων, ενώ είχαμε και πρόσφατα την κατάθεση, αν δεν κάνω λάθος, από τη πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη επίκαιρης ερώτησης στον πρωθυπουργό και για το ζήτημα της ανομίας στα πανεπιστήμια στους ίδιους υψηλούς τόνους τους οποίους διατηρεί. Οφείλει ενδεχομένως στο πλαίσιο του αντιπολιτευτικού λόγου από ό, τι καταλαβαίνουμε, παρόλα αυτά…

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχουν αντιπολιτευτικοί λόγοι και αντιπολιτευτικοί λόγοι. Μπορεί κανείς να αντιπολιτεύεται εποικοδομητικά, σοβαρά, υπεύθυνα, μπορεί να αντιπολιτεύεται και με αυτή την παράδοξη τακτική που έχει υιοθετήσει η ΝΔ, αλλά ξέρετε, το παράδοξο είναι συνώνυμο της ακροδεξιάς. Η ακροδεξιά πάντοτε με παραδοξολογίες και με αλλοπρόσαλλες θέσεις αντιπολιτεύεται την οποιαδήποτε κυβέρνηση. Το δυστυχές είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει μετατοπιστεί προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς έχει παραδώσει κατά τη  γνώμη μου τα κλειδιά του κόμματός του στον κ. Γεωργιάδη και στον κ. Βορίδη, οι οποίοι πλέον δίνουν το τέμπο, δίνουν τον ρυθμό στην αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας.
Σε ό,τι αφορά το Σύνταγμα και τη Συνταγματική Αναθεώρηση, από τη δική μας μεριά καταθέσαμε μια πρόταση, η οποία λαμβάνοντας υπόψη τις εμπειρίες της κρίσης, τις εμπειρίες της μνημονιακής περιόδου και της δημοσιονομικής προσαρμογής, προσπαθεί να επιλύσει ζητήματα, να ενισχύσει τον κοινοβουλευτισμό, να ενισχύσει τη δημοκρατία, τη συμμετοχή του λαού στη λήψη των αποφάσεων και νομίζω ότι καταθέσαμε αυτές τις προτάσεις ανταποκρινόμενοι και σε συγκεκριμένες λαϊκές απαιτήσεις οι οποίες αναδείχθηκαν, ήρθαν στην επιφάνεια, κατά την προηγούμενη περίοδο. Από την μεριά της η Ν.Δ., στην αρχή μας είπε ότι δεν θα συμμετέχει, μετά μας είπε ότι το σκέφτεται αν θα συμμετέχει και έθεσε ως όρο την υπερψήφιση από τη δική μας μεριά της αναθεώρησης του άρθρου 16. Μετά πάλι έκανε πίσω, είπε ότι έχει επιφυλάξεις ως προς την διαδικασία, δεν κατέθετε καμία πρόταση, μετά μας είπε ότι κάποια στιγμή θα καταθέσει μια πρόταση, στη συνέχεια ξανά αποσύρθηκε από τη διαδικασία και κατέληξε να καταθέσει τελικώς μια πρόταση η οποία αλλάζει περίπου τα 2/3 των άρθρων του Συντάγματος, χωρίς καμία επεξεργασία, χωρίς κανένα ειρμό, χωρίς κανένα έρμα. Νομίζω ότι δεν είναι σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση αυτή, δεν είναι αξιόπιστη, δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος της κορυφαίας αυτής θεσμικής περίστασης που είναι η Αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά δεν μας έχει συνηθίσει η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης ειδικά, σε διαφορετικού τύπου αντιπολιτευτικές τακτικές σε όλο το τελευταίο διάστημα.
Από τη δική μας πλευρά, δεν καταθέτουμε τις προτάσεις μας, ούτε προχωράμε στις πρωτοβουλίες μας με στόχο να δημιουργήσουμε πολιτική σύγκρουση, το αντίθετο, εμείς θεωρούμε ότι η συνταγματική αναθεώρηση με επίκεντρο την ενίσχυση του κοινοβουλευτισμού, την ενίσχυση της λαϊκής συμμετοχής και φυσικά την απάλειψη από το Σύνταγμα προνομιακών για βουλευτές και υπουργούς διατάξεων, είναι ένα ώριμο λαϊκό αίτημα. Αν τώρα ο κ. Μητσοτάκης στέκεται με αμηχανία απέναντι πιθανών, ενδεχομένως στην αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, που προστατεύει τους υπουργούς του παλιού πολιτικού συστήματος από ενδεχόμενες ποινικές διώξεις, αυτό είναι δικό του θέμα και κρίνεται από τον ελληνικό λαό.

ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ: Θέλω να σας κάνω δύο ακόμα πολύ σύντομες ερωτήσεις, η πρώτη αφορά επίσης το θέμα της ημέρας, μιας και είναι κρίσιμη  η σημερινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας της εκκλησίας, σε ό,τι αφορά την έναρξη του διαλόγου- όπως επιμένουν οι ίδιοι να την χαρακτηρίζουν, σε πρόσφατη συζήτηση που είχαμε και με τον εδώ Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, έκανε σαφές, ακολουθώντας και την γραμμή του Αρχιεπισκόπου, ότι πρόκειται για την έναρξη ενός διαλόγου μεταξύ κράτους και εκκλησίας,  σε συνέχεια, βέβαια, της συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο. Σήμερα λοιπόν, είναι μια κρίσιμη ημέρα με την συνεδρίαση της Ιεραρχίας. Ευελπιστείτε στο αίσιο τέλος και σε ό,τι αφορά το ζήτημα αυτό; Ένα ζήτημα το οποίο άνοιξε μετά από αρκετά χρόνια.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Φυσικά ευελπιστούμε. Θέλουμε, στηρίζουμε τις προσπάθειες για να κάνουμε το επόμενο βήμα για την αποδοχή της πρότασης συμφωνίας, την οποία κατέθεσαν ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Νομίζω ότι η Ιεραρχία έχει κάθε λόγο να στηρίξει αυτή τη συμφωνία, διότι είναι η πρώτη φορά ίσως στην ιστορία, την μεταπολιτευτική σίγουρα, αλλά θα μπορούσε κανείς να πει και στην ιστορία του ελληνικού κράτους, που αντί να προχωράει η πολιτεία σε μονομερείς ενέργειες, προσπαθεί να  επιλύσει ιστορικές εκκρεμότητες με την εκκλησία, με όρους διαλόγου, σεβασμού, κατανόησης και συναίνεσης. Την ίδια επιλογή έκανε και η εκκλησία μέσω του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και νομίζω ότι είναι μια επιλογή η οποία πρέπει να στηριχθεί από όλες τις πλευρές. Με την πρόταση συμφωνίας αυτή, επιλύονται μια σειρά από ζητήματα, εξορθολογίζονται οι σχέσεις, διακρίνονται οι ρόλοι Κράτους και Εκκλησίας και έχω την εκτίμηση ότι η αποδοχή αυτής της πρότασης συμφωνίας, θα ήταν επωφελής όχι μόνο για το ελληνικό κράτος, αλλά και για την ελληνική εκκλησία. Πρέπει να καταφέρουμε να περάσουμε σε μια νέα εποχή, όπου οι ιστορικές εκκρεμότητες,  οι διαφορές, οι διαφορετικές οπτικές γωνίες από τις οποίες βλέπαμε τα πράγματα, θα αρχίσουν να συγκλίνουν, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεμπλέξουμε αυτό το δαιδαλώδες πλέγμα διατάξεων, νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων, οι οποίες δημιουργούν σύγχυση ως προς τους ρόλους εκκλησίας και κράτους. Η γνώμη μου και η εκτίμησή μου είναι ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και νομίζω ότι θα το χαιρετήσουμε όλοι, εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί.

ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ: Θέλω να σας κάνω και μία τελευταία ερώτηση, για ένα ζήτημα που έχει ανοίξει σε όλη την Ελλάδα και στην περιοχή μας επίσης, ο λόγος για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, όπου πέραν φυσικά της δυνατότητας η οποία δίνεται πλέον με βάση βέβαια και προγενέστερες δικαστικές αποφάσεις, αυτό που μας καταθέτουν και βλέπουμε, το βλέπουμε και σε συνάδελφα φύλλα και από τους ίδιους τους πολίτες έχει ξεκινήσει και ένα «άτυπο κυνήγι», από πλευράς και των δικηγορικών γραφείων, για τις υποθέσεις αγωγών εκ μέρους των συνταξιούχων για τη διεκδίκηση των αναδρομικών…

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο τρόπος με τον οποίο κάθε πολίτης επιλέγει να απευθυνθεί στο φυσικό του δικαστή είναι δικό του ζήτημα. Από την μεριά της κυβέρνησης το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε, θα ήταν να κάνουμε συστάσεις στους πολίτες για τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να κινηθούν ως προς το ζήτημα αυτό, που φυσικά αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα. Αυτό που πρέπει να σας πω εγώ είναι ότι σε κάθε περίπτωση, η σημερινή ελληνική κυβέρνηση μεριμνά και έχει μεριμνήσει και έχει δώσει και μάχες για να στηρίξει το εισόδημα των συνταξιούχων, έχει δώσει τη μάχη των κοινωνικών μερισμάτων, τα οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό κατευθύνθηκαν προς τους συνταξιούχους, περίπου ένα δισ. συνολικά πήγε προς τους συνταξιούχους την περίοδο 2016 και 2017, μέσω του Κοινωνικού Μερίσματος, από εκεί και πέρα δώσαμε τον αγώνα για να καταργήσουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία πράγμα το ποίο διέσωσε τις επικουρικές συντάξεις. Δώσαμε τον αγώνα για την κατάργηση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων που απαιτούσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Γενικά, αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι υπάρχει μία διαρκής μέριμνα από τη μεριά της κυβέρνησης στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας να προστατευτεί το εισόδημα του συνταξιούχου. Ένα πράγμα πρέπει να θυμίζουμε κάθε φορά στους συνταξιούχους, ότι δηλαδή, η μόνη περίπτωση που θα δουν όχι απλώς το εισόδημά τους να μην αυξάνεται, αλλά πολύ πιθανόν να περικόπτεται κιόλας, η μόνη περίπτωση που θα υποστούν συνέπειες, θα αναγκαστούν να ζήσουν με ένα ασφαλιστικό σύστημα Πινοσέτ , θα είναι εφόσον, παρ’ ελπίδα, ο κ. Μητσοτάκης αναλάβει την κυβερνητική εξουσία. Με αυτή την κυβέρνηση θα υπάρχουν διαρκώς πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων, πάντοτε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της χώρας.

ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ: Κύριε Τζανακόπουλε, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τον χρόνο που μας αφιερώσατε. Καλή ημέρα να ευχηθούμε.
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Σας ευχαριστώ και εγώ

 

 

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/347091-D-Tzanakopoylos-Perimename-na-katargethei-e-perikope-ton-syntaxeon ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...