Τα «ναι» ήταν 329 ενώ 229 βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα απορρίφθηκε σχέδιο που θα επέτρεπε στις λεσβίες να συμμετέχουν σε προγράμματα τεχνητής γονιμοποίησης. Το ζήτημα θα περιληφθεί σε χωριστό νόμο που θα κατατεθεί αργότερα μέσα στη χρονιά.
Η αντιπολίτευση πάντως είχε εμπλακεί σε παρελκυστική τακτική στην Εθνοσυνέλευση προσπαθώντας να καθυστερήσει την έγκριση του νόμου: κατατέθηκαν 5.000 τροπολογίες και χρειάστηκαν περίπου 100 ώρες συζήτησης. Η Γερουσία θα ψηφίσει στις 2 Απριλίου και αναμένεται και εκεί να εγκριθεί ο νόμος αφού οι Σοσιαλιστές έχουν την πλειοψηφία.
Αφού υπογραφεί ο νόμος από τον πρόεδρο Ολάντ, η Γαλλία θα γίνει η δωδέκατη χώρα στον κόσμο που επιτρέπει τους γάμους σε άτομα του ίδιου φύλου. Ο γάμος επιτρέπεται και σε εννέα πολιτείες των ΗΠΑ. Στην ομάδα ίσως προστεθεί και η Βρετανία, η Βουλή της οποίας ενέκρινε καταρχήν ένα παρόμοιο νόμο.
Το μέτρο θεωρείται σαν μια από τις πιο μεγάλες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής το 1981. Παραταύτα, αν και στηρίζεται από τη κυβέρνηση, πολλοί μουσουλμάνοι, οι περισσότεροι καθολικοί και πολλοί ευαγγελικοί χριστιανοί έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους.
Δημοσκοπήσεις έδειχναν ακόμη ότι η κοινή γνώμη ήταν σχεδόν διχασμένη με τους περισσότερους να τάσσονται υπέρ (51% υπέρ 43% σύμφωνα με μία έρευνα).