Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος Α.Ε., από την Επιτροπή Ανταγωνισμού!

bb

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης!  Μετά από την νέα συνεδρίαση της ολομέλειας της αρχής και με την επιβεβαίωση της πρόβλεψης του σχεδίου της Σκλαβενίτης για την εκποίηση είκοσι δύο  καταστημάτων σε Αθήνα και Κρήτη αλλά και τη διατήρηση της συνεργασία με προμηθευτές

Η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Έγκριση της γνωστοποίησης απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου από τον όμιλο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ σε τμήματα ενεργητικού και παθητικού εταιριών και σε εταιρίες του ομίλου ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, με την επιβολή όρων και προϋποθέσεων (διορθωτικών μέτρων).

Σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού σήμερα, 26 Ιανουαρίου 2017, αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρία «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» (1) σε τμήμα του ενεργητικού και του παθητικού των εταιριών

α) «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ»,

β) «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΞΥΝΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»,

γ) «EXPRESS M ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και

δ) «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΕΙΡΑΙΚΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»,

καθώς και (2) στις εταιρίες

α) «ΜΑΡΚΕΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»,

β) «ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ-ΕΞΑΓΩΓΕΣ»,

γ) «ΚΡΟΝΟΣ Ν. ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ Α.Ε.Β.Ε»,

δ) «ΖΕΥΞΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και

ε) GUEDO HOLDING Ltd. Η έγκριση έγινε υπό όρους και προϋποθέσεις (διορθωτικά μέτρα), σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 8 του Ν.3959/11, όπως ισχύει, στη βάση των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο εξαγοράζων όμιλος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ έναντι της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο όμιλος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ αναλαμβάνει:

1. Να εκποιήσει συνολικά είκοσι δύο (22) καταστήματα λιανικής πώλησης ειδών σούπερμάρκετ στους νομούς Αττικής, Ηρακλείου και Λασιθίου, όπου εμφανίζεται οριζόντια αλληλεπικάλυψη δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο ομίλων και συγκριτικά υψηλό αθροιστικό μερίδιο αγοράς σε τοπικό επίπεδο.

Ειδικότερα, πρέπει να εκποιηθούν 19 καταστήματα στηνΑττική, από τα οποία στους δήμους Πειραιά (4 καταστήματα), Αθηναίων (3 καταστήματα), Αγίου Δημητρίου (3 καταστήματα), Παλαιού Φαλήρου (2 καταστήματα), Νέας Σμύρνης, Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Ταύρου, Ασπροπύργου, Νίκαιας, Βριλησσίων και Καλλιθέας (από 1 κατάστημα), καθώς και στο Ηράκλειο Κρήτης (2 καταστήματα) και στο Λασίθι (1 κατάστημα).

2. Να διατηρήσει – για μεταβατική χρονική περίοδο τριών (3) ετών και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις – την εμπορική του συνεργασία με συγκεκριμένους προμηθευτές, και ειδικότερα αφενός με τους τοπικούς προμηθευτές που είχε ο όμιλος ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, και αφετέρου με τους κοινούς προμηθευτές που εξαρτώνται από τους δύο ομίλους σε ποσοστό ανώτερο του 22% των πωλήσεών τους.

Κατά την κρίση της Επιτροπής, τα προαναφερόμενα διορθωτικά μέτρα είναι επαρκή, κατάλληλα και αναλογικά για να διασφαλίσουν συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμούς στις επιμέρους σχετικές αγορές λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ σε τοπικό επίπεδο, καθώς και σε αγορές εφοδιασμού (procurement) στην ελληνική επικράτεια.

Σημειώνεται ότι η γνωστοποιηθείσα πράξη, η οποία αφορά μεταξύ άλλων στην απόκτηση συνολικά 383 καταστημάτων λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ του ομίλου ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ από τον όμιλο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, πραγματοποιείται δυνάμει των από 28.9.2016 αντίστοιχων Συμφωνιών Εξυγίανσης και Μεταβίβασης κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 106β και 106θ του ν. 3588/2007 (Πτωχευτικός Κώδικας)

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...