Ειδικό βραβείο στη 18χρονη που κατέγραψε τη δολοφονία Φλόιντ

Ειδικό βραβείο στη 18χρονη που κατέγραψε τη δολοφονία Φλόιντ
Ειδικό βραβείο στη 18χρονη που κατέγραψε τη δολοφονία Φλόιντ

Aνακοινώθηκαν σήμερα τα βραβεία Πούλιτζερ που είχαν αναβληθεί τον Απρίλιο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Πολλοί από τους βραβευθέντες αναγνωρίστηκαν για την κάλυψη της πανδημίας και την καταγραφή των διαδηλώσεων που έγιναν μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, τον Μάιο του 2020.

Η εφημερίδα Minneapolis Star Tribune κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ για τη μετάδοση έκτακτων ειδήσεων, σχετικά με τον τρόπο που κάλυψε τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και το περιοδικό Atlantic μοιράστηκαν το βραβείο επεξηγηματικού ρεπορτάζ.

Ειδική μνεία από την επιτροπή των Πούλιτζερ έγινε στους δημοσιογράφους του Reuters, Άντριου Τσανγκ, Λόρενς Χάρλεϊ, Άντρεα Τζανούτα, Τζέιμι Ντόουντελ και Τζάκι Μποτς για την «πρωτοποριακή ανάλυση δεδομένων» που κατέδειξε το δόγμα «αναγνωρισμένης ασυλίας» για την αστυνομία, που ασκούσε υπέρμετρη χρήση βίας, από τις διώξεις.

Οι δημοσιογράφοι του Reuters, μοιράστηκαν το βραβείο επεξηγηματικού ρεπορτάζ με τον Εντ Γιονγκ του The Atlantic, τον οποίο εξήρε η επιτροπή για «μια σειρά ευκρινών, αξιόπιστων ρεπορτάζ για την πανδημία Covid-19».

«Οι οργανισμοί ΜΜΕ της χώρας βρέθηκαν αντιμέτωποι με την περιπλοκότητα της διαδοχικής κάλυψης μιας παγκόσμιας πανδημίας, ενός φυλετικού ξεκαθαρίσματος και των έντονα αμφισβητούμενων προεδρικών εκλογών», δήλωσε η Μίντι Μάρκες, συμπρόεδρος της επιτροπής των Πούλιτζερ, στην τελετή ανακοινώσεων, που μεταδόθηκε διαδικτυακά.

Ειδικό βραβείο Πούλιτζερ απένειμε η επιτροπή στην 18χρονη Νταρνέλα Φρέιζιερ, η οποία κατέγραψε με το κινητό τηλέφωνό τη σύλληψη και δολοφονία του Φλόιντ στη Μινεάπολη. Η επιτροπή των βραβείων υπογράμμισε τον «κρίσιμο ρόλο των πολιτών στην αναζήτηση των δημοσιογράφων για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη».

Η επιτροπή των Πούλιτζερ τίμησε τη νεαρή γυναίκα που είχε βγει για ψώνια και βρέθηκε τυχαία μπροστά στο περιστατικό, επειδή «κατέγραψε με θάρρος τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ένα βίντεο το οποίο προκάλεσε τις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας σε ολόκληρο τον κόσμο».

Το Associated Press κέρδισε βραβεία φωτογραφίας δύο ηλικιωμένων που πέθαναν απομονωμένοι από κορωνοϊό, αλλά και βραβείο για την έκτακτη κάλυψη ειδήσεων σχετικά με τα επεισόδια στις ΗΠΑ

Οι New York Times κέρδισαν βραβείο για την κάλυψη που έκαναν σχετικά με τον κορωνοϊό, καθώς η εφημερίδα παρείχε στο κοινό πληθώρα δεδομένων σε προσβάσιμες μορφές.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...