Τα δύο περιστατικά του τελευταίου 24ωρου σε Πέραμα και Νέα Ερυθραία εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες, ενώ ειδικά το περιστατικό του Περάματος, δημιουργεί πολλά ερωτήματα

Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στην Αττική μέσα σε μόλις 12 ώρες σε δύο νέα περιστατικά ακραίας βίας που ήρθαν να προστεθούν στα ήδη καταγεγραμμένα. Τα δύο περιστατικά του τελευταίου 24ωρου σε Πέραμα και Νέα Ερυθραία εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες, ενώ ειδικά το περιστατικό του Περάματος, δημιουργεί πολλά ερωτήματα σχετικά με τις αντιδράσεις των αστυνομικών, γεγονός άλλωστε που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, το βράδυ του Σαββάτου.

Ένας νεκρός και 8 τραυματίες στο Πέραμα

Το ένα εκ των δύο περιστατικών έλαβε χώρα στην περιοχή του Περάματος, και κατέληξε στον θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου. Όλα ξεκίνησαν από την περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη, όπου το όχημα που εντοπίστηκε από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ έφερε σπασμένο φινιστρίνι (εικόνα που παραπέμπει σε διάρρηξη), λόγος για τον οποίο κρίθηκε ύποπτο και αποφασίστηκε η διενέργεια αστυνομικού ελέγχου.

Στο σημείο, με εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης, προσέτρεξαν και άλλες ενισχυτικές δυνάμεις για την πραγματοποίηση του ελέγχου, πλην όμως το όχημα στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εκ νέου στην περιοχή του Αιγάλεω και οι αστυνομικοί το ακολούθησαν μέχρι την περιοχή του Περάματος, όπου ακινητοποιήθηκε από αντίθετα κινούμενο όχημα (λεωφορείο). Κατά την ίδια ανακοίνωση, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας επτά αστυνομικούς.

Όπως ανέφερε στο NEWS 24/7 αυτόπτης μάρτυρας το αυτοκίνητο έκανε όπισθεν, χτύπησε δυο μοτοσικλέτες τις οποίες και έσυρε για μερικά μέτρα. Οπως είπε ο ίδιος, μόλις το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τραυματισμοί αφορούσαν σε πρώτες βοήθειες και ουδείς απο τους αστυνομικούς τραυματίστηκε σοβαρά ενώ  στο βίντεο που δημοσιεύει η “Καθημερινή” ακούγονται αστυνομικοί που συνομιλούν με το Κέντρο  να αναφέρουν οτι δεν υπάρχει τραυματίας αστυνομικός.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...