Ειρήνη Λαγούδη: Τα τελευταία λόγια της 44χρονης – «Αφήστε με! Θα το πληρώσετε»

Ένας μάρτυρας – «κλειδί» που βρισκόταν στην παραλία, όπου, όπως όλα δείχνουν άγνωστοι προς το παρόν δράστες, δολοφόνησαν τον περασμένο Ιανουάριο την Ειρήνη Λαγούδη, αποκάλυψε τις τελευταίες στιγμές της 44χρονης στην εκπομπή «Μαζί σου» με την Τατιάνα Στεφανίδου στον ΣΚΑΙ.

Η κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα ήταν αυτή που σύμφωνα με την εκπομπή έπεισε τον εισαγγελέα να ασκήσει ποινικές διώξεις για την υπόθεση. Ο μάρτυρας περιέγραψε καρέ – καρέ όλα όσα είδε αλλά και όσα άκουσε να λέει η Ειρήνη Λαγούδη τις τελευταίες της στιγμές.

Ο μάρτυρας ισχυρίζεται ότι τον έχουν απειλήσει και για αυτόν τον λόγο φοβάται πολύ για την ζωή του. Η μαρτυρία του στην εκπομπή «έπαιξε» με αλλοιωμένη τη φωνή του για ευνόητους λόγους.

«Τρεις σκότωσαν την Ειρήνη Λαγούδη»

«Ήμουν εκεί, άκουσα τι έγινε. Οι δύο άντρες ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, το τζιπ το μαύρο. Αυτοί είχαν κατέβει από το Πετροχώρι, πέρασαν μπροστά μου. Ήρθαν από κει που δεν έχει κάμερες. (…) Είχε βγει το τζιπ πιο δω, 300 μέτρα από κει που τη σκοτώσανε και περιμένανε αυτοί. Κι όταν έφτασε η γυναίκα σταμάτησε πόρτα με πόρτα και μίλαγε δύο λεπτά με έναν από αυτούς, δικό του άνθρωπο. Κατάλαβες; Τρεις σκότωσαν τη γυναίκα Και άκουγα και μια ψιλή φωνή, η ψιλή φωνή ήταν γυναίκα. Η χοντρή (φωνή) ήταν της Ειρήνης Λαγούδη. Φώναζε η γυναίκα: “Αφήστε με!”, ακούστηκε στο Πετροχώρι, χίλια μέτρα πάνω» λέει ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Αρπάζω το όπλο είχα τρία φυσέκια μέσα. Λέω θα δώσω μάχη αν ζητήσει βοήθεια. Δεν ζήτησε βοήθεια, γιατί δεν ζήτησε; Εδώ είναι η αμμουδιά που σκότωσαν τη γυναίκα. Το τζιπ όταν κατέβηκε από το Πετροχώρι πήγε στην αμμουδιά. Έκατσε κάνα μισάωρο. Φεύγει από κει και έρχεται 300 μέτρα εδώ πιο πίσω. Στον δρόμο αυτό, κατάλαβες; Όταν ήρθε η Ειρηνούλα πήγε εκεί δίπλα δίπλα, για 2-3 λεπτά μιλάγανε» συνεχίζει η συγκλονιστική μαρτυρία.

Και γυναίκα ανάμεσα στους δράστες;

«Εγώ ήμουν στα 300 μέτρα υψόμετρο, ευθεία πάνω. Εδώ μιλάγανε. Εδώ κατέβηκαν δύο πριν έρθει το αμάξι. Κατέβηκαν δύο άτομα από εδώ και πήγαν πάνω. Κρύφτηκαν στο σπίτι. Το ένα μπορεί να ήταν και γυναίκα. Στο παλιό σπίτι εκεί πάνω, δυο τρία λεπτά πριν έρθει η Ειρήνη..

Έρχεται η Ειρήνη δίπλα δίπλα και μιλάγανε με τον οδηγό. Και μετά ξεκινάει η Ειρήνη και πάει στην αμμουδιά. Εγώ ήμουν 300 μέτρα πάνω. Αυτός άργησε δέκα λεπτά να πάει στην αμμουδιά» λέει ο μάρτυρας.

«Άκουσα μεγάλη συμπλοκή! “Θα το πληρώσετε”»

«Εδώ άκουσα μια συμπλοκή μέσα σε αμάξι, σε κλειστό χώρο. Υπόκωφο. Εδώ άκουγα μια συμπλοκή, γυναίκες, άντρες, κι ένα “σκάσε” καθαρά το άκουσα. Μια συμπλοκή μεγάλη. Δεν μπορούσα να ξεκαθαρίσω τίποτα. Λέω τι διάολο, τσακώνονται πάλι οι Αλβανοί στα χωράφια;

Και μετά από 1,5-2 λεπτά βγήκε έξω η Ειρήνη. Η Ειρήνη λέω τώρα δηλαδή, ήξερα εγώ ποια είναι; Τότε νόμιζα ήταν Αλβανίδα, ότι τσακώνονταν Αλβανοί…» λέει ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Χοντρή φωνή. “Αφήστε με”… Ανατρίχιασα, έτρωγα ένα γιαουρτάκι εκείνη την ώρα και το πέταξα. Αρπάζω το τουφέκι και λέω αν φωνάξει βοήθεια θα ρίξω. Τρία λεπτά κράτησε η γυναίκα. Έλεγε συνέχεια “Άκουσε με” και “Γιατί;”Η τελευταία της κουβέντα ήταν ένα μεγάλο “Γιατί; Θα το πληρώσετε…” Η τελευταία της κουβέντα. Μετά κάτι της έβαλαν στο στόμα, τελείωσε. Μετά από τρία λεπτά βλέπω μια στήλη καπνό 50 μέτρα. Και χάθηκε. Εγώ νόμιζα είναι οι Αλβανοί και καίνε ξύλα που μένουν από τις ελιές και ησύχασα. Μετά την άλλη μέρα κοιτάω την Πυροσβεστική, πήγαινε πέρα δώθε. Λέω “τι ψάχνετε ρε παιδιά”; Λέει “χάθηκε μια γυναίκα με ένα αμάξι”. Κοιτάω στην τηλεόραση μετά από δύο ημέρες, αυτό το αμάξι χάθηκε, που ήταν εκεί με το τζιπ…» καταλήγει ο μάρτυρας – κλειδί…

Δείτε τη συγκλονιστική μαρτυρία στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου

Με πληροφορίες από την εκπομπή «Μαζί σου»

newsit.grΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...