Εισαγγελέας ερευνά καταγγελίες εναντίον του Ινφαντίνο

Εισαγγελέας ερευνά καταγγελίες εναντίον του Ινφαντίνο
Εισαγγελέας ερευνά καταγγελίες εναντίον του Ινφαντίνο

Η Εποπτική Αρχή της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, ανακοίνωσε τον διορισμό έκτακτου εισαγγελέα, ώστε να εξετάσει τις ποινικές καταγγελίες κατά του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου και του Διοικητικού Δικαστηρίου του Ομπβαλντέν, Στεφάν Κελέρ, ανέλαβε την «εξέταση των ποινικών καταγγελιών που έχουν διαβιβαστεί στην Ομοσπονδιακή Εισαγγελία εναντίον του Τζάνι Ινφαντίνο και του Μικαέλ Λομπέρ», ανακοίνωσε η ελβετική εισαγγελική αρχή.

Θυμίζουμε, πως υπήρξε διορισμός έκτακτου εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει τις ποινικές καταγγελίες κατά του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και του γενικού εισαγγελέα Μικαέλ Λομπέρ, λόγω υποψιών για «συμπαιγνία».

Η FIFA σε επίσημη δήλωσή της, «χαιρετίζει» την απόφαση διορισμού «χωρίς καμία καθυστέρηση» του Στεφάν Κελέρ στην υπόθεση. Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τόνισε «…θα συνεχίσει την πλήρη και διάφανη συνεργασία του με τις ελβετικές αρχές. Είναι προς το συμφέρον της FIFA να αντιμετωπιστούν οι ανώνυμες καταγγελίες το συντομότερο δυνατόν». Παράλληλα, τόνισε πως και στο παρελθόν ο Τζιάνι Ινφαντίνο ήταν στόχος τέτοιων αβάσιμων κατηγοριών.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία θεωρεί πως το θέμα πρέπει να εξεταστεί σε βάθος, καθώς η νομική ασάφεια κάτω από την οποία πραγματοποιήθηκαν αυτές οι συναντήσεις, εγείρουν πιθανό ζήτημα «συμπαιγνίας» ανάμεσα στον ισχυρό άνδρα της FIFA και του δικαστικού σώματος.

Ο Λομπέρ ήταν υπεύθυνος σχετικά με τα σκάνδαλα διαφθοράς στη FIFA από τον Μάρτιο του 2015 και σύμφωνα με έκθεση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, «παραβίασε πολλές φορές το καθήκον του», συναντώντας ανεπίσημα τον Ινφαντίνο. Πράξη που επανέλαβε και το 2016 και το 2017.

πηγή: filathlos.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...