Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν οι συνθήκες θανάτου ανεμβολίαστης 54χρονης ασθενούς στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, που είχε αρνηθεί να διασωληνωθεί.

Η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας μετά από σχετικά δημοσιεύματα, ξεκίνησε τη διενέργεια έρευνας η οποία δεν αφορά τους γιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια για την εκτέλεση του καθήκοντος του ζητώντας ακόμη και εισαγγελική παραγγελία για να διασωληνωθεί η ασθενής.

Η έρευνα αφορά σε όλα τα πρόσωπα εκείνα που φέρονται να απέτρεψαν ή να εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς.

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι θανατηφόρος έκθεση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γεώργιος Νούλης.

Η 54χρονη γυναίκα, που σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, αρνήθηκε τη διασωληνωσή της παρά το γεγονός ότι η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί και το οξυγόνο της είχε πέσει πολύ χαμηλά.

Μάλιστα, η 54χρονη φέρεται να αρνήθηκε τη διασωλήνωση ζητώντας από δικηγόρο να την εκπροσωπήσει ώστε να μην επιτραπεί στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου να προχωρήσει σε αυτή, αλλά και να καλεί σε βοήθεια ως προς το αίτημά της και μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Τελικώς, οι γιατροί που είχαν ζητήσει μέχρι και εισαγγελική παρέμβαση καθώς η κατάστασή της ήταν κρίσιμη, προχώρησαν στη διασωλήνωση, η 54χρονη όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι ο σύζυγος της 54χρονης προχώρησε σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα όπου εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατό της.

«Με ευλόγησε ο Θεός να γνωρίσω στην ζωή μου έναν μοναδικό άνθρωπο, δίκαιο, έδινε τα πάντα σε όλους, φίλη μοναδική, αγαπούσε με ενεργητική αγάπη, τα έβαζε με θεούς και δαίμονες, ιδιοφυΐα εξαιρετική, δίψα για την ζωή και μέσα σε όλα, μια δύναμη μα κρυφά ευαίσθητη, δεν ακολουθούσε τον εύκολο δρόμο, τίμησε καθολικά το στεφάνι της, προ πάντων ήταν Γυναίκα. Η ζωή από μικρή την ταλαιπώρησε πολύ και με δύσκολους αγώνες προσωπικούς, μόνη της σήκωσε το ανάστημά της και πάλεψε σα θεριό για τα πιστεύω της, για την επιβίωσή της. Σήμερα στις 13:16 αυτός ο άγγελος, ο δικός μου άγγελος, το κορίτσι μου, πέταξε από την αγκαλιά μου για τους ουρανού», έγραψε ο σύζυγος της 54χρονης.

Πηγή: iefimerida.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...