Εκατόμβη νεκρών στη Νιγηρία – Κατέρρευσε εκκλησία (Βίντεο & Εικόνες)

Εκατόμβη νεκρών στη Νιγηρία – Κατέρρευσε εκκλησία (Βίντεο & Εικόνες)

Εκατόμβη νεκρών στη Νιγηρία - Κατέρρευσε εκκλησία

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο όταν η οροφή του κτιρίου μιας ευαγγελικής εκκλησίας στη νοτιοανατολική Νιγηρία κατέρρευσε, ανέφερε η προεδρία της χώρας, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό θυμάτων.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων της Νιγηρίας NAN τόνισε ότι «από 50 έως 200» άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Όγιο, την πρωτεύουσα του κρατιδίου Άκουα Ίμπομ.

Αστυνομικοί και αξιωματούχοι υπηρεσιών πολιτικής προστασίας τόνισαν πως κάποιοι πιστοί σκοτώθηκαν, αλλά αρνήθηκαν να αναφερθούν σε συγκεκριμένο αριθμό, καθώς η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η εκκλησία διοργάνωνε το Σαββατοκύριακο συγκέντρωση πιστών και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η οροφή της εκκλησίας ήταν υπό κατασκευή.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας, Μουχαμαντού Μπουχάρι, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του «εκ μέρους της οικογένειας του και ολόκληρου του έθνους για τους πολλούς νεκρούς και τραυματίες από αυτό το τραγικό δυστύχημα», τόνισε με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του προέδρου Γκαρμπα Σεχού.

Ο κυβερνήτης του κρατιδίου, Άκουα Ίμπομ, που παρευρισκόταν στην θρησκευτική λειτουργία, χωρίς όμως να τραυματιστεί, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το Σάββατο το βράδυ ότι το κρατίδιο «δεν έχει ξαναβιώσει στην ιστορία του τέτοιο σοκαριστικό περιστατικό»

Εκατόμβη νεκρών στη Νιγηρία - Κατέρρευσε εκκλησία - ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...