Εκδρομή από την Φυσιολατρική Ομάδα Αντιρρίου ''Αριστοτέλης'' στην Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Η Φυσιολατρική Ομάδα Αντιρρίου Αριστοτέλης, διοργανώνει εκδρομή στο Ζιάκα Γρεβενών το Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο με μια διανυκτέρευση σε δίκλινα με πρωινό σε ξενώνα της περιοχής. Το κόστος υπολογίζεται στα 55 ΕΥΡΩ ανά άτομο, καθώς, ανάλογα με τις συμμετοχές, υπάρχει πιθανότητα μικρής αλλαγής στην τιμή.
Δηλώσεις συμμετοχής στο 6944784945 (Θρασύβουλος) και καταλυτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής μέχρι την Κυριακή 16 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου
05:00 Αναχώρηση από το Αντίρριο
09:30 Άφιξη στο Ζιάκα Γρεβενών
9.30-13.00: Εξόρμηση στα δάση για αναζήτηση και εύρεση μανιταριών και τρούφας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα χωριστούν σε ομάδες και θα κατευθυνθούν σε διαφορετικές περιοχές με επικεφαλής έμπειρους γνώστες των μανιταριών και τρουφοκυνηγούς.
13.30: Έκθεση και ταυτοποίηση ευρημάτων στο χώρο της εκδήλωσης.
14:30-16:30: Ξεκούραση στο ξενώνα.
17.00-18.00: Ολιγόλεπτες παρουσιάσεις θεμάτων από τους Γιώργο Σέτκο (εκπαίδευση τρουφόσκυλου), Νίκο Παπανίκο (manitari.gr-forum-διαδίκτυο), Δήμητρα Βέργου (μανιταρομαγειρική) Λάκη Τσαμπάζη (μανιταρογνωσία), Γιώργο Κωνσταντινίδη (μανιταροφιλία), Πάνο Παναγιωτίδη (καλλιέργεια τρούφας), Φώτη Παρασκευαϊδη (συντήρηση μανιταριών) και Βασίλη Καουνά (ανεύρεση υπόγειων μανιταριών χωρίς σκύλο), υπό την προεδρία του Πάνου Διαμαντόπουλου.
18.00-19.00: Ερωτήσεις προς τους εισηγητές – Απαντήσεις.
19.00-20.00: Ανοιχτή συζήτηση μεταξύ όλων των παρευρισκομένων για ζητήματα που μας απασχολούν.
20.30: Δείπνο. Τραγούδια και μουσική με τους μανιταρόφιλους μουσικούς που θα βρίσκονται στη Γιορτή.

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου
Πρωινό στον ξενώνα και στη συνέχεια περπάτημα σε μονοπάτια της περιοχής.
Επιστροφή στο Αντίρριο αργά το απόγευμα.
Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί ψησταριά και κυλικείο, ενώ θα παρασκευάζονται επί τόπου μανιταρόσουπα, μανιταροτραχανάς και πληγούρι με προβατίνα από τους Μανιταρόφιλους Δυτ. Μακεδονίας.
Η είσοδος στο χώρο των εκδηλώσεων θα είναι για ολόκληρη την ημέρα 3 ΕΥΡΩ.Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...