Εκκλησία στην Κύπρο χρησιμοποιείται ως τουαλέτα!

Εκκλησία στην Κύπρο χρησιμοποιείται ως τουαλέτα!
Σύμφωνα με τουρκικοκυπριακό δημοσίευμα, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο χρησιμοποιείται από κάποιους ως τουαλέτα. Την ίδια ώρα, πολλά είναι τα ιστορικά μνημεία στην εντός των τειχών πόλη που είναι υπό κατάρρευση από την εγκατάλειψη.

Οπως αναφέρεται σε επισκόπηση το τ/κ Τύπου του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Δημοκρατίας, δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαβαντίς» γράφει για αναφορές ότι οι ιστορικές εκκλησίες εντός των τειχών της κατεχόμενης Αμμοχώστου είναι παραμελημένες και γι αυτό και δεν τις επισκέπτεται κανένας.

Εκτός από τα άγρια χόρτα που βρίσκει κανείς στις αυλές πολλών εκκλησιών, κατά τη διάρκεια της νύχτας κάποιοι καταναλώνουν αλκοόλ εντός των εκκλησιών, εγκαταλείπουν τα σκουπίδια τους και προκαλούν περιβαλλοντική ρύπανση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου χρησιμοποιείται από κάποιους ως τουαλέτα και οι τοίχοι της έχουν βεβηλωθεί με μπογιά.

Πολλά από τα ιστορικά μνημεία της κατεχόμενης Αμμοχώστου καταρρέουν και μόνο οι κήποι κάποιων εκκλησιών τους οποίους μπορεί να επισκεφθούν τουρίστες, καθαρίζονται.

Η «Χαβαντίς» γράφει ότι εκκλησίες όπως αυτή του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Συμεών, της Αγίας Ζώνης και του Αγίου Νικολάου είναι παραμελημένες.

ΚΥΠΡΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...