Εκλογές στην Αλβανία: Επεσαν έξω τα Exit Poll -Ο Εντι Ράμα φαίνεται να εξασφαλίζει αυτοδυναμία

Εκλογές στην Αλβανία: Επεσαν έξω τα Exit Poll -Ο Εντι Ράμα φαίνεται να εξασφαλίζει αυτοδυναμία
Εκλογές στην Αλβανία: Επεσαν έξω τα Exit Poll -Ο Εντι Ράμα φαίνεται να εξασφαλίζει αυτοδυναμία


26/04/2021 – 23:22

Ανανέωση της θητείας του στη θέση του πρωθυπουργού στην Αλβανία φαίνεται πως εξασφαλίζει ο Έντι Ράμα, παρότι τα Exit Poll έδειχναν ντέρμπι μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών και του Δημοκρατικού Κόμματος που κινείται στην κεντροδεξιά.

Τα πρώτα Exit Poll το βράδυ της Κυριακής έδιναν στον Έντι Ράμα αριθμό βουλευτικών εδρών που δεν αρκούσε προκειμένου να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, προέβλεπαν πως το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα θα αποσπούσε 65 έναντι 63 των αντιπάλων του, ενώ απαιτούνται 71 έδρες για την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο της Αλβανίας.

Υπήρξαν μάλιστα και προβλέψεις κατά την ανακοίνωση των Exit Poll που έδιναν το κόμμα του νυν πρωθυπουργού δεύτερο, με ποσοστό 43%, έναντι 46% για το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας. Ωστόσο, φαίνεται πως οι προβλέψεις αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν στην κάλπη.

Κοντά στην αυτοδυναμία ο Έντι Ράμα στην Αλβανία
Σύμφωνα με την τελευταία ενσωμάτωση 3.047 εκλογικών κέντρων, έναντι συνόλου 5.199, ο Εντι Ράμα εμφανίζεται να προηγείται με ποσοστό 48,8% έναντι 39,3% για το Δημοκρατικό Κόμμα. Αν το εκλογικό αποτέλεσμα εξακολουθήσει με αυτόν τον τρόπο, φαίνεται πως το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα θα εξασφαλίσει τελικά την πλειοψηφία στη Βουλή της Αλβανίας.

Πιο κοντά στην ανανέωση της θητείας του ο Εντι Ράμα στην Αλβανία
Διαβάζουμε επίσης στο BalkanInsight πως ακόμη και στο ενδεχόμενο ο Έντι Ράμα να βρεθεί να υπολείπεται σε έδρες προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση, μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής του δίνει σημαντικές πιθανότητες να παραμείνει στην εξουσία. Ο επικεφαλής του μικρότερου κόμματος SDP, Τομ Ντόσι, ανακοίνωσε πως παραιτείται του βουλευτικού του αξιώματος το πρωί της Δευτέρας.

Καθώς ο Ντόσι ήταν persona non grata για την Ουάσιγκτον, η αποχώρησή του επιτρέπει στον Ράμα να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με το μικρό κόμμα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο στην Αλβανία. Το κόμμα του Ντόσι ενδέχεται να αποσπάσει δύο βουλευτικές έδρες στην Αλβανία.
 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...