Εκλογές στις ΗΠΑ: Στο πλευρό του Μπάιντεν ο Ομπάμα σε προεκλογική ομιλία στο «κρίσιμο» Μίσιγκαν

Εκλογές στις ΗΠΑ: Στο πλευρό του Μπάιντεν ο Ομπάμα σε προεκλογική ομιλία στο «κρίσιμο» Μίσιγκαν
Εκλογές στις ΗΠΑ: Στο πλευρό του Μπάιντεν ο Ομπάμα σε προεκλογική ομιλία στο «κρίσιμο» Μίσιγκαν

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα θα εμφανιστεί το Σάββατο και για πρώτη φορά από κοινού, στο πλευρό του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, Τζο Μπάιντεν, στην πολιτεία του Μίσιγκαν.

Τρεις ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, θα μιλήσουν για τα σχέδια του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ να «συγκεντρώσει τους Αμερικανούς προκειμένου να διαχειριστούν τις κρίσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα και να κερδίσουν τη μάχη για την ψυχή του έθνους», ανακοίνωσε σήμερα το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν, σε ένα δελτίο τύπου.

Εδώ και μία εβδομάδα, ο Μπαράκ Ομπάμα προσέφερε την υψηλή δημοτικότητά του στην υπηρεσία του αντιπροέδρου του, συμμετέχοντας σε πολλές προεκλογικές συγκεντρώσεις τύπου “drive-in”, όπου οι υποστηρικτές του πήγαιναν για να τον ακούσουν ενώ κάθονταν στα αυτοκίνητά τους, στις πολιτείες κλειδιά της Φλόριντα και της Πενσιλβάνια.

Καταφέρθηκε εναντίον του απερχόμενου Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, «ψεύδεται καθημερινά» και είναι «ανίκανος» να πάρει «σοβαρά» τον ρόλο του. Ο ίδιος κάλεσε το δημοκρατικό στρατόπεδο να κινητοποιηθεί ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να επαναληφθεί η έκπληξη του 2016, όταν η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, την οποία θεωρούσαν φαβορί οι δημοσκόποι, έχασε τις εκλογές.

Η Κλίντον έχασε, μεταξύ άλλων, στο Μίσιγκαν. Φέτος, ο Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να κερδίσει την πολιτεία για να μπορέσει να κατακτήσει τον Λευκό Οίκο. Ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων, που έχει υπολογίσει ο ιστότοπος RealClearPolitics, του έδινε σήμερα προβάδισμα άνω του 8% έναντι του Ντόναλντ Τραμπ σε αυτήν την πολιτεία και 7% σε εθνικό επίπεδο.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...