Εκτός Υπερ-ταμείου η Εγνατία Οδός Α.Ε. – Τι συμφωνήθηκε με τους Θεσμούς

Η Εγνατία Οδός Α.Ε. θα αναλάβει το έργο της τεχνικής και διαχειριστικής εποπτείας της παραχώρησης της Εγνατίας οδού, μένοντας εκτός Υπερταμείου, ξεκαθάρισε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μετά την Κυβερνητική Σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τη Διοίκηση της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση και συναντήθηκε με τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων, προχώρησε σε αναλυτική παρουσίαση των κυβερνητικών επιδιώξεων στη γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων. Στις συναντήσεις τέθηκαν τα αιτήματα του συλλόγου εργαζομένων «Εγνατίας Οδού Α.Ε» και κοινοποιήθηκαν θέματα του άμεσου σχεδιασμού της Κυβέρνησης.

 

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης περιλαμβάνει:

 • Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» δεν θα ανήκει στο Υπερταμείο και θα συνεχίσει τις θεσμοθετημένες αρμοδιότητες της για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη λειτουργία υποδομών στη Βόρειο Ελλάδα.

 • Όπως φαίνεται στο σχέδιο του νέου οργανισμού του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, είναι ενταγμένη στον οργανισμό του Υπουργείου και παραμένει υπό την τεχνική και οικονομική εποπτεία του. Ως εκ τούτου, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εγγυάται τις δαπάνες λειτουργίας της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», η οποία αποτελεί φορέα προέλευσης και υποδοχής προσωπικού στο υπό σχεδιασμό σύστημα εσωτερικής κινητικότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Όπως προκύπτει από τον προγραμματισμό και τον νόμο η Εγνατία Οδός Α.Ε. θα προχωρήσει στην σύνταξη ενός νέου, σύγχρονου οργανισμού, με σκοπό την πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της και την βέλτιστη αντιμετώπιση των νέων πεδίων και έργων που θα συμμετάσχει και θα υλοποιεί.

 • Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» θα αναλάβει το έργο της τεχνικής και διαχειριστικής εποπτείας της Παραχώρησης της Εγνατία οδού.

 • Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» θα υλοποιήσει τους σταθμούς διοδίων στις εισόδους  της χώρας για την εφαρμογή της βινιέτας και του ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων και θα συμμετάσχει στην λειτουργία του Μητρώου  Υποδομών,  του Μητρώου Απαλλοτριώσεων και στη λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων.

 • Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» αποτελεί για την κυβέρνηση έναν από τους κύριους φορείς εξωστρέφειας του ελληνικού τεχνικού δυναμικού, την υποστήριξη για την ωρίμανση, τη μελέτη, την κατασκευή και την λειτουργία έργων των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και την αξιοποίηση του δυναμικού της σε τεχνικά έργα της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με άλλους κεντρικούς δημόσιους φορείς.

   

  Μετά τις προαναφερθείσες συναντήσεις έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων, της θεσμοθέτησης των ηλεκτρονικών συστημάτων καθώς και για τον σχεδιασμό υλοποίησης νέων έργων στη Βόρειο Ελλάδα.

  Η εταιρία, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες αποφάσεις της και εισηγήσεις προς το υπουργείο για την υλοποίηση των παραπάνω πολιτικών και δράσεων.

  Τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων, τόνισαν την αναγκαιότητα διατήρησης του μοναδικού φορέα υλοποίησης τεχνικών έργων στη Βόρεια Ελλάδα και του μοναδικού δημόσιου φορέα που συμμετέχει ανταγωνιστικά και αναλαμβάνει έργα στο εξωτερικό.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/283545-Ektos-Yper-tameioy-e-Egnatia-Odos-A-E-Ti-symphonetheke-me-toys-THesmoys ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...