ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: “Μαύρες” προβλέψεις για τους μαθητές

ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:
Δυσοίωνο προβλέπουν το μέλλον για τους μαθητές της πρώτης λυκείου οι εκπαιδευτικοί.
Όπως δήλωσαν σε συνέντευξη τύπου στην Θεσσαλονίκη, το 30% των μαθητών δεν θα μπορέσουν να προαχθούν στην επόμενη τάξη του Λυκείου, αφού σύμφωνα με τον νέο σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές θα εξετάζονται με ένα νέο “σκληρό” σύστημα δίνοντας  τα “βασικά” μαθήματα με σύστημα πανελλαδικών.

Πιο συγκεκριμένα το 50% των θεμάτων σε για όλα τα μαθήματα θα προέρχεται από την Τράπεζα Θεμάτων και το υπόλοιπο 50% από τον διδάσκοντα. Οι εκπαιδευτικοί τόνισαν πως κάτι αντίστοιχο είχε εφαρμοσθεί και στο παρελθόν με τα αποτελέσματα να είναι απογοητευτικά για τους μαθητές.

“Το επίπεδο των μαθητών από περιοχή σε περιοχή διαφέρει, δεν μπορούμε να βάζουμε θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων. Εμείς γνωρίζουμε το επίπεδο των μαθητών μας, και μέσα από αυτό προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε. Θα είναι καταστροφικό αν εφαρμοστεί” τόνισαν οι εκπαιδευτικοί.

Τα μέλη των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκαν και στις απολύσεις 94 εκπαιδευτικών τεχνικής εκπαίδευσης από την Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είχαν επιστρέψει ξανά στις θέσεις τους με ασφαλιστικά μέτρα και τέθηκαν εκ νέου “εκτός” μετά από δικαστική προσφυγή της κυβέρνησης. Μετά από αυτό σύμφωνα με τους καθηγητές θα χαθούν 1800 διδακτικές ώρες.

“Εκατοντάδες από εμάς θα απολυθούν και εκατοντάδες θα μετακινηθούν σε επισφαλείς θέσεις δημιουργώντας κενά στα σχολεία που δεν μπορούν καλυφθούν” δήλωσε ο πρόεδρος της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Ζαγανίδης.

Η ΟΛΜΕ τέλος προκήρυξε 24ωρη απεργία για την Παρασκευή στις 10:00 ενάντια στις διαθεσιμότητες. Την ίδια ώρα οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης οργανώνουν “κάθοδο” στην Αθήνα για την κινητοποίηση ενώ θα συγκεντρωθούν και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...