Ενίσχυση 12 εκατ. ευρώ στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία λόγω κορωνοϊού

bb

Τη χορήγηση εφάπαξ παροχής οικονομικής ενίσχυσης 12 εκατ. ευρώ στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με την τροπολογία, προβλέπεται η τήρηση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), ηλεκτρονικού μητρώου, στο οποίο καταχωρίζονται όλα τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, τα οποία φέρουν την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν.2725/ί999.
Παράλληλα, κατά το έτος 2020 καταβάλλεται ποσό 12 εκατ. ευρώ ως εφάπαξ παροχή οικονομικής ενίσχυσης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, που είναι εγγεγραμμένα στο ανωτέρω ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν και να μετριαστούν οι επιπτώσεις της προσωρινής απαγόρευσης της λειτουργίας τούς, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το ποσό της ως άνω οικονομικής ενίσχυσης θα καταβάλλεται στα δικαιούμενα αθλητικά σωματεία κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο στα χέρια τον Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν θα υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος χαρτοσήμου, δεν θα δεσμεύεται και δεν θα συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς την εφορία και το υπόλοιπο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση ο καταβαλλόμενο ποσό θα μπορεί να αυξηθεί, εφόσον το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση θα καθορίζονται τα κριτήρια για την καταβολή του ποσού ενίσχυσης, οι κατηγορίες των δικαιούχων αθλητικών σωματείων, το ακριβές διανεμητέο ποσό ανά κατηγορία δικαιούχου, καθώς ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής τους.

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...