bb

To CERN είναι το μεγαλύτερο κέντρο πυρηνικών ερευνών και ειδικότερα επί της Σωματιδιακής Φυσικής.

Φυσικοί και Μηχανικοί διερευνούν την θεμελιώδη δομή του σύμπαντος. Στην προσπάθεια αυτή,  μαζί με νέες ιδέες για τα μυστήρια του κόσμο μας, έχει αναπτυχθεί ένας μεγάλος αριθμός τεχνολογιών και λύσεων, οι οποίες αποτελούν το βασικό πυλώνα για τη δημιουργία νέων προϊόντων. Για παράδειγμα, στη δεκαετία του 1970, οι επιστήμονες του CERN μετέφεραν την τεχνογνωσία τους για την κατασκευή ενός σαρωτή PET του Νοσοκομείου της Γενεύης. Σήμερα, είναι εμπορικά διαθέσιμοι και πολλοί από αυτούς βασίζονται στην τεχνολογία ανιχνευτών κρυστάλλων και ανιχνευτών ακτινοβολίας οι οποίες αναπτύχθηκαν για πειράματα του CERN. Αξίζει να τονιστεί, ότι ο παγκόσμιος ιστός εφευρέθηκε στο CERN το 1989 για να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των φυσικών.

Κατόπιν τούτου, το CERN έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο από 8 Business Incubation Centers (BICs) σε όλη την Ευρώπη, προκειμένου να βοηθήσει και να χρηματοδοτήσει επιχειρηματίες  και μικρές επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν τις τεχνολογίες του CERN στην αγορά.

To Επιστημονικό Πάρκο Πατρών τον Απρίλη του 2019 επιλέχτηκε ως το Εθνικό Business Incubation Center του CERN.

Η αποστολή ενός BIC είναι να ενθαρρύνει τη μεταφορά και την εμπορευματοποίηση των τεχνολογιών του CERN προς τις Ελληνικές Startups. Επίσης, να αναζητά και να χρηματοδοτεί, στην χώρα του, startups οι οποίες αναπτύσσουν υψηλή τεχνολογία που θα μπορούσε να ενσωματωθεί στις ερευνητικές υποδομές του CERN. Επιπλέον, κάθε BIC έχει ως αποστολή να βοηθήσει τις Startups, που είναι επιλέξιμες από τo CERN, να ωριμάσουν τα προϊόντα τους έτσι ώστε να γίνουν ανταγωνιστικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το ΕΠΠ ως Εθνικό BIC πραγματοποιεί σε συνεργασία με το Knowledge Transfer Group του CERN, ενημερωτική εκδήλωση, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΠ (1ος όροφος).

Η εκδήλωση αποτελείται από τρία μέρη:

  • CERN Knowledge Transfer Group – BIC: To πρώτο μέρος της εκδήλωσης εστιάζει σε Startups και Entrepreneurs στο οποίο θα παρουσιαστεί ο βασικός ρόλος του CERN στην έρευνα και τεχνολογία, η μεταφορά τεχνογνωσίας του CERN στις startups και το ελληνικό BIC του CERN.
  • CERN Procurement Department: Το δεύτερο μέρος εστιάζει σε ΜΜΕ επιχειρήσεις όπου θα παρουσιαστούν το τμήμα προμηθειών του CERN, o τρόπος προμήθειας στο CERN & καλές πρακτικές σε θέματα συνεργασίας με το CERN.
  • B2B Συναντήσεις: Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν B2B Meetings με εκπροσώπους του CERN από το τμήμα προμηθειών ή/και από το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνογνωσία του CERN.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους δωρεάν, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 17/11 πατώντας εδώ.

Πληροφορίες: Επιστημονικό Πάρκο Πατρών – Γραφείο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Κώστας Μπάστας, 2610911553, [email protected]

Πρόγραμμα

Session A: CERN Knowledge Transfer Group – BIC

10:30 – 11:00 Participant’s Attendance 
11:00 Welcome Vassilis Anastassopoulos, President and CEO of PSP
11:00 – 11:15   Role of GSRT in BIC Network Athanasios Kyriazis, General Secretary for Research & Technology
Role of Region of Western Greece in the Technological Ecosystem Nektarios Farmakis, Region of Western Greece
Fokion Zaimis, Region of Western Greece
11:15 – 11:45 Role of CERN in basic research and technology Emmanuel Tsesmelis – CERN International Relations
Kostas Fountas, National delegate at CERN
The CAST Experiment at CERN: fundamental research & state-of-the-art technology Konstantinos Zioutas, Spokesperson of the CAST experiment at CERN
11:45 – 12:15 Transfer of Know-How at CERN and the Greek BIC opportunity Participants Comments – Questions/Open discussion Nick Ziogas, Digital Sciences, Knowledge Transfer, CERN  
12:15 – 12:30 The BIC principles & network, concept and evolution
 Participants Comments – Questions/Open discussion
Ash Ravikumar
Entrepreneurship Activities, Knowledge Transfer, CERN
12:30 – 12:45 Greek technological ecosystem structure Nasos Koskinas, Founder of POS4work
12:45 – 13:45 Startup presentations 5 minutes pitching per startup
13:45 – 14:30 Networking – Finger Food at Patras Science Park – Cafeteria 

Session B: Procurement Department

14:30 – 15:00 How to do business with CERN – Procurement rules and practical advice Jerome Pierlot, Head of IPT-PI-AT Section, CERN
  Q&A on procurement and ‘doing business’ 
15:00 – 15:30 CERN and Greek suppliers Nikos Manthos, Industrial Liaison Officer of CERN 
15:30 – 15:45 Successful cases/Good Practices from Greek ecosystem Petros Soukoulias, Regional Council for R&I East Macedonia & Thrace f. GD of Prisma Electronics SA
Andreas Gougas, President of the PYLON
 
   Participants Comments – Questions/Open discussion 

Session C: Β2Β meetings

15:45 –17:45 Β2Β meetings with CERN’s Representatives Networking – Coffee at Patras Science Park

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...