Εντοπίστηκε o νούμερο ένα καταζητούμενος ναζί

Εντοπίστηκε o νούμερο ένα καταζητούμενος ναζί
Ευθύνεται για 15.700 θανάτους.
Ο πλέον καταζητούμενος Ναζί εγκληματίας εντοπίστηκε στην Ουγγαρία.

 Το Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ (SWC), που ασχολείται με την αναζήτηση Ναζί εγκληματιών, έλαβε νέες αποδείξεις ότι ο Λάζλο Τσάταρι, που βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τους πλέον καταζητούμενους Ναζί εγκληματίες, κρύβεται στην Ουγγαρία και η εφημερίδα Sun τον βρήκε στο διαμέρισμα όπου κατοικεί εξασφαλίζοντας αποκλειστικές φωτογραφίες.



 

Έπαιξε σημαντικό ρόλο για να οδηγηθούν στο Άουσβιτς το 1944 15.700 Εβραίοι, που ζούσαν στο Κόσιτσε και τα περίχωρα. Μετά τον πόλεμο ο Τσάταρι διέφυγε στον Καναδά, όπου έζησε μέχρι το 1995, όταν του αφαίρεσαν την υπηκοότητα λόγω της αποκάλυψης ότι συμμετείχε σε εγκλήματα πολέμου.



 

Οι αποδείξεις παραδόθηκαν στην Γενική Εισαγγελία της Ουγγαρίας. Το SWC καλεί τις Αρχές της Ουγγαρίας να παραπέμψουν τον Λάζλο Τσάταρι σε δίκη, υποδεικνύοντας πως έχουν ήδη συγκεντρωθεί υπεραρκετά αποδεικτικά στοιχεία της ενοχής του.



 

Ο Λάζλο Τσάταρι, ο οποίος αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι 97 ετών, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου υπηρετούσε ως αρχηγός της αστυνομίας στην πόλη Κόσιτσε της Σλοβακίας, η οποία βρισκόταν στο κατεχόμενο έδαφος της Ουγγαρίας.


ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...