Εντυπωσιακή άσκηση σκαφών ανορθόδοξου πολέμου της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών! (Βίντεο)

Εντυπωσιακή άσκηση σκαφών ανορθόδοξου πολέμου της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών! (Βίντεο)
άσκηση

Τακτικά αντικείμενα των σκαφών ανορθόδοξου πολέμου – ταχείας μεταφοράς MARK V «Αίολος» και «Αστραπή» της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού κόλπου παρακολούθησε την Παρασκευή ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Παρόντες στη δραστηριότητα ήταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης κι ο διοικητής της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών πλοίαρχος Ιωάννης Παπαβλάχος.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επερχόμενης αναδιοργάνωσης των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, με την ίδρυση της διοίκησης ειδικού πολέμου και της διακλαδικής διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων, όπου θα ενταχθούν και δυνάμεις ναυτικών ειδικών επιχειρήσεων.

Τα σκάφη «Αίολος» και «Αστραπή» διετέθησαν δωρεάν από το ναυτικό των ΗΠΑ ως υλικό Excess Defence Articles. Έφτασαν στο ναύσταθμο Σαλαμίνας στις 6 Απριλίου 2020 και βρίσκονται στο στάδιο της επιχειρησιακής ένταξης τους στη διοίκηση υποβρυχίων καταστροφών. Το τεχνικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού ανέλαβε τον έλεγχο και την πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης και επισκευής για την ενεργοποίησή των MARK V.

Η επιχειρησιακή αξιοποίηση των σκαφών από τη διοίκηση υποβρυχίων καταστροφών εντάσσεται στο πλαίσιο της εν εξελίξει αναβάθμισης των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων και των τριών κλάδων (χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών).

Με τον τρόπο αυτόν η υπό συγκρότηση διοίκηση ειδικού πολέμου επαυξάνει κατακόρυφα τη δυνατότητά της για αποτελεσματική σχεδίαση και διεξαγωγή ειδικών αποστολών στο θαλάσσιο περιβάλλον, σύμφωνα με τα σύγχρονα συμμαχικά και διεθνή πρότυπα.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...