ΕΝΦΙΑ: Έτσι θα βρείτε την ταυτότητα οφειλής

ΕΝΦΙΑ: Έτσι θα βρείτε την ταυτότητα οφειλής
ΕΝΦΙΑ: Έτσι θα βρείτε την ταυτότητα οφειλής

Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ από το Taxisnet – Αναλυτικές οδηγίες

Ξεκίνησε από το απόγευμα της Παρασκευής, 25 Σεπτεμβρίου, η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του φετινού ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet από την ΑΑΔΕ. Οι 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, η οποία λήγει κανονικά στις 30 Σεπτεμβρίου, μαζί με τη δεύτερη δόση στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Μετά την αποστολή των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, θα μπορείτε να δείτε την οφειλή σας, χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ (Taxisnet).

  • Η είσοδος στην ενότητα του ΕΝΦΙΑ γίνεται από την εφαρμογή «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9», με την επιλογή του τρέχοντος έτους (2020) στη σχετική λίστα.
  • Στη συνέχεια, επιλέγετε την καρτέλα «Πιστοποιητικά» και από τις διαθέσιμες ενέργειες την έκδοση νέου πιστοποιητικού για χρήση στο έτος 2020.
  • Ακολούθως, επιλέγετε χρήση και πληκτρολογείτε τον εντεκαψήφιο Α.Τ.ΑΚ (Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου) του εμπράγματου δικαιώματος για το οποίο επιθυμείτε να εκδώσετε πιστοποιητικό (Σημ: Για κάθε Α.Τ.ΑΚ εκδίδεται ξεχωριστό πιστοποιητικό).
  • Σε εκείνο το σημείο μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση του πιστοποιητικού για έλεγχο των στοιχείων ή έκδοση.

Στο myTAXISNET είναι εκτός λειτουργίας η προσωποποιημένη πληροφόρηση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, βρίσκεται εκτός λειτουργίας η προσωποποιημένη πληροφόρηση στο myTAXISNET από 25/9, ώρα 19:00, έως 26/9, ώρα 15:00.

Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό σας

Για να δουν και να εκτυπώσουν οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων το λεπτομερές εκκαθαριστικό σημείωμα έτους 2020, από το οποίο προκύπτουν οι αξίες των ακινήτων τους, ο φόρος και η φετινή έκπτωσή του, αλλά και να το ελέγξουν για ενδεχόμενα λάθη, θα πρέπει να κάνουν τις εξής ενέργειες:

  1. Να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr
  2. Να πατήσουν στο «Ο λογαριασμός μου” της ενότητας “MyTaxisnet”.
  3. Nα καταχωρήσουν το ατομικό τους username και password και να πατήσουν ΣΥΝΔΕΣΗ
  4. Nα πατήσουν στο “Εφαρμογές Taxisnet”
  5.  Να πατήσουν στο “Εφαρμογή Περιουσιολογίου Ε9”
  6. Να πατήσουν “ΕΙΣΟΔΟΣ” στην επόμενη σελίδα.
  7. Στην αριστερή στήλη να αλλάξουν το έτος αναφοράς από 2021 σε 2020.
  8. Στις “Εκτυπώσεις” να πατήσουν τη δεύτερη επιλογή (Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2020 pdf)
  9. Να δουν, να κατεβάσουν και να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό του 2020, πατώντας στο εικονίδιο του εκτυπωτή, επάνω δεξιά.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...