ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ:ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΑΡΙΘΜΟΙ.

Καταγγελία από την Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Φωκίδας για την μετακίνηση της διμοιρίας υποστηρίξεως

Διαβάστε αναλυτικά

ΠΡΟΣ:  Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ.ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ.

ΚΟΙΝ: 1) Τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγο κ.ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ

                 Κωνσταντίνο.

             2) Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, 

                 Υποστράτηγο κ.ΚΑΝΕΛΛΟ Γεώργιο. 

             3) Αστυνομικό Διευθυντή Δ.Α. Φωκίδας κ.ΚΑΤΣΙΑΜΠΑ Παναγιώτη.

             4) Π.Ο.ΑΣ.Υ. 

             5) ΜΕΛΗ Ε.ΑΣ.Υ.Φ.

             6) Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΙΜΟΙΡΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΩΣ Δ.Α.ΦΩΚΙΔΑΣ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

                ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ».

Κύριε Αρχηγέ,

   Με την υπ΄αριθ. 1244/20/2182553, από 06/10/2020 Διαταγή του Α.Ε.Α./ Κ.Τ./ Δ.Γ.Α./ Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Πολιτικής Προστασίας, διατάχθηκε η ΓΕ.Π.Α.Δ. Στερεάς Ελλάδας όπως ενισχύσει τη Γ.Α.Δ.Α. με δύο (2) Διμοιρίες Υποστηρίξεως , προερχόμενες εκ των υφισταμένων της Διευθύνσεων Αστυνομίας και εν συνεχεία με την υπ΄αριθ. 7953/20/2182894, από 06/10/2020 Διαταγή της ΓΕ.Π.Α.Δ. Στερεάς Ελλάδας, η Δ.Α. Φωκίδας διατάχθηκε, όπως αύριο 07/10/2020 συγκροτήσει τη Διμοιρία Υποστηρίξεώς της, προκειμένου όπως αυτή μεταβεί για εκτέλεση υπηρεσίας (φύλλο πορείας και εκτέλεση υπηρεσίας σε άλλο τόπο την ίδια ημέρα) στην Αθήνα, στα πλαίσια των μέτρων που θα ληφθούν από την ΕΛ.ΑΣ. για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

  Εντύπωση και απορία προκαλεί το γεγονός ότι, παρόλο που η ημερομηνία εκδίκασης της συγκεκριμένης  υπόθεσης είναι γνωστή στο Πανελλήνιο, η διαταγή για τις ενισχυτικές δυνάμεις, εκδόθηκε μόλις μία ημέρα πριν την τέλεση της συγκεκριμένης δίκης.

  Όπως εύκολα γίνετε αντιληπτό, η εκδοθείσα εβδομαδιαία υπηρεσία τροποποιήθηκε σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες της Δ.Α. Φωκίδας και για τους συναδέλφους μας που καλούνται να στελεχώσουν τη Διμοιρία Υποστηρίξεως, αλλά και για τους εναπομείναντες συναδέλφους, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία έκτακτη ή επείγουσα υπηρεσιακή ανάγκη.

  Δεν είναι όμως δυνατό, για μία προγραμματισμένη υπόθεση να επικαλείται η ηγεσία μας το έκτακτο και το επείγον, διασαλεύοντας και τον υπηρεσιακό προγραμματισμό αλλά κυρίως τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων μας, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τις διατάξεις του Π.Δ. 173/2013 και του Π.Δ. 141/1991, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων την εβδομαδιαία υπηρεσία και καταστρατηγώντας τα δικαιώματα των συνάδελφών μας, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνεται πλήρως το περιεχόμενο της υπ΄αριθ. 33/2020 από 02/09/2020 επιστολής μας, μιας και κάποιες υπηρεσίες μετά βίας θα διαθέτουν ακόμα και σκοπό καταστήματος, κάποιες θα είναι κλειστές και οι υπόλοιπες θα κληθούν να καλύψουν τα κενά και των δικών τους και των ξένων υπηρεσιών. 

  Η ένωσή μας, τονίζει για ακόμη μία φορά, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης αναθεώρησης των διατάξεων ΄΄ περί εβδομαδιαίας υπηρεσίας ΄΄ και η θέσπιση νέων, οι οποίες σε καμία περίπτωση δε θα αφήνουν παραθυράκια για παρόμοιες τροποποιήσεις, τροποποιήσεις που επιφέρουν μόνο αναστάτωση και προβληματισμό στο συνάδελφο και στο οικογενειακό του περιβάλλον και πρέπει να σταματήσουν το συντομότερο δυνατό, με τη θέσπιση πειθαρχικών αλλά και ποινικών ευθυνών.

  Καταγγέλλουμε την αναίτια παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και απαιτούμε την απόδοση ευθυνών. Απαιτείτε συνεχώς από τους συναδέλφους μας να είναι επαγγελματίες, ενώ τους φέρεστε ερασιτεχνικά. Απαιτούμε το αυτονόητο, το σεβασμό των κατοχυρωμένων  δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, το σεβασμό των οικογενειών τους και την ορθή εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων, με έγκαιρο και έγκυρο προγραμματισμό.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΑΡΙΘΜΟΙ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...