Λυγιάς, Γαβρολίμνη, Παπαχαραλάμπειο, Δάφνη, Ξηροπήγαδο, Πλάτανος, Αντίρριο, Μακίνεια, Γαλατάς, Περιθώρι, Αράχωβα, Άνω Χώρα, προαύλια σχολείων κ.α. Αθλητικές υποδομές σε όλη την Ναυπακτία

Πρόσφατα επισκέφθηκε την Ναύπακτο ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός και μαζί με τον πρώην δήμαρχο Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλο και άλλους επισκέφθηκε αθλητικές υποδομές που χρηματοδότησε η ΓΓΑ στην περιοχή. Βρέθηκαν στο Παπαχαραλάμπειο στάδιο, στο 3ο Γυμνάσιο και στο γήπεδο του Λυγιά.

Είναι γνωστό σε όλους το ενδιαφέρον της ΓΓΑ για τις αθλητικές υποδομές στην περιοχή και η άριστη συνεργασία με την δημοτική αρχή του Τάκη Λουκόπουλου στην προηγούμενη δημοτική περίοδο. Μαζί όμως με την βοήθεια της ΓΓΑ, ο δήμος Ναυπακτίας υλοποίησε με δική του χρηματοδότηση ή από την Περιφέρεια Δ.Ε. και πάρα πολλές ακόμη υποδομές. Γεμίζουν τα σχολικά προαύλια κάθε απόγευμα με νέα παιδιά που αθλούνται. Γήπεδα φτιάχτηκαν σε μια σειρά τοπικές κοινότητες, άλλα υλοποιούνται σήμερα (Γαλατάς, Δάφνη κλπ), ενώ μερικά ακόμη δημοπρατήθηκαν (Β΄φάση στο γήπεδο του Λυγιά) ή ετοιμάζονται για δημοπράτηση (Γυμναστήριο στο Αντίρριο από το Leader).

Η Ενωτική Πρωτοβουλία παρακολουθεί με εύλογο ενδιαφέρον, την εξέλιξη των έργων σε όλες τις φάσεις τους. Γι αυτό και θεωρούμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις.

  1. Θεωρούμε ότι όλες αυτές οι υποδομές πρέπει να συντηρούνται κάθε χρόνο. Άρα απαιτείται να προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του δήμου το αντίστοιχο ποσό για την συντήρηση όλων αυτών. Για παράδειγμα, στα προαύλια των σχολείων είναι ήδη αναγκαία μια πρώτη συντήρηση.
  2. Η καθημερινή διαχείριση όλων των αθλητικών υποδομών του δήμου έγινε πια σύνθετη υπόθεση. Προτείνουμε γι’ αυτό την δημιουργία Αθλητικής Επιτροπής από το δημοτικό συμβούλιο που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει το δύσκολο έργο της καθημερινής λειτουργίας και συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου Ναυπακτίας.
  3. Αναμένουμε και την δημοπράτηση ενός ακόμη έργου, στην Άνω Χώρα. Μια αθλητική εγκατάσταση που κυρίως εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν της περιοχής και δίνει χέρι βοήθειας στις δεκάδες τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κανείς δεν σκάπτεται να ακυρώσει το συγκεκριμένο έργο.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...