Όπως ενδεικτικά φαίνεται στην διπλανή εικόνα 1, θα διαμορφωθεί χώρος 4,2 στρεμμάτων δίπλα στον Βιολογικό καθαρισμό στην περιοχή Πούντος, για την λειτουργία του μεγάλου Πράσινου Σημείου.

Η περιοχή φαίνεται στην εικόνα 2, δίπλα ακριβώς από τον αναβαθμισμένο σήμερα Βιολογικό καθαρισμό.

Το μεγάλο πράσινο σημείο, προϋπολογισμού 1.090.000 ευρώ, χρηματοδοτείται με 960.000 ευρώ από το Π.Ε.Π. (το ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται η περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος). Περιλαμβάνει κτίριο διοίκησης και ευαισθητοποίησης – ενημέρωσης των πολιτών εμβαδού 150 τ.μ., γεφυροπλάστιγγα, καδοφόρο φορτωτή, ανοικτά και κλειστά container, ημιυπόγειους κάδους αποθήκευσης κλπ.

Η μελέτη εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας τον Φεβρουάριο του 2019, με την 63/2019 απόφασή του, μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Καρακώστα (με αρμοδιότητα την ανακύκλωση στην προηγούμενη πενταετία).

Με την δημιουργία του μεγάλου πράσινου σημείου, συμπληρώνονται οι απαταίτητες υποδομές για να συνεχίσει να πρωτοπορεί στην διαχείριση των απορριμμάτων ο δήμος Ναυπακτίας.

Στον χώρο θα συγκεντρώνονται υλικά όπως συσκευές, συσσωρευτές, έλαια, ελαστικά, ογκώδη αντικείμενα, κλαδέματα, ρούχα κλπ με στόχο την ανακύκλωση αλλά και την επαναχρησιμοποίησή τους

Ενδεικτικό της καλής δουλειάς που γινόταν στην προηγούμενη δημοτική περίοδο για την χρηματοδότηση χρήσιμων έργων, είναι ότι μόνο τρεις δήμοι της περιφέρειας κατέθεσαν πρόταση δημιουργίας πράσινου σημείου. Ο δήμος Αγρινίου, ο δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων και ο δήμος Ναυπακτίας. Η πρόταση του δήμου Ναυπακτίας κέρδισε την υψηλότερη βαθμολογία από την Υπηρεσία Διαχείρισης και την μεγαλύτερη χρηματοδότηση από τους τρεις δήμους!

Κάπως έτσι κερδίζονταν οι χρηματοδοτήσεις στην προηγούμενη δημοτική περίοδο.

Για να καταφέρει να μπει στο κάδρο ο κ. Γκίζας, για άλλη μια φορά, μας ενημερώνει για την ένταξη του έργου. Δεν αντέχει όμως να μην καταφύγει στις συνήθεις για αυτόν ανακρίβειες. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει, κακώς, ότι στην θητεία του ολοκληρώθηκαν οι μελέτες του έργου. Θέλει να δείξει ότι κάτι έκανε και ο ίδιος, επειδή βλέπει πως δύσκολα στην θητεία του θα καταφέρει να έχει ανάλογα αποτελέσματα.

Φίλος ο κ. Γκίζας, φιλτάτη όμως η αλήθεια.

Και ιδού το έγγραφο της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας που επιβεβαιώνει πότε κατατέθηκαν οι μελέτες και η πρόταση για χρηματοδότηση

Στις 10 Μαΐου 2019 και ώρα 10.26 πμ, όπως φαίνεται στην απόφαση χρηματοδότησης της πράξης. Δεκαπέντε ημέρες πριν τις εκλογές, κάποιοι έτρεχαν να κερδίσουν χρηματοδοτήσεις και άλλοι για ψήφους.

 Έκαστος εφ’ ω ετάχθη.

Το ότι ο κ. Γκίζας ελάχιστη σχέση έχει με το έργο και ελάχιστα γνωρίζει για το τι περιλαμβάνει και σε τι θα χρησιμεύσει φαίνεται και από την φωτογραφία που χρησιμοποίησε και στο σχετικό δελτίο τύπου. Φαίνεται στην διπλανή εικόνα.

Αναζητώντας στην google για κάποια σχετική ενδεικτική φωτογραφία, προκύπτουν δεκάδες. Δυστυχώς η φωτογραφία που επέλεξε δεν είναι από «μεγάλο» πράσινο σημείο αλλά ενδεικτική «μικρού» πράσινου σημείου. Τέτοια δημιουργούνται σε μικρές κοινότητες ή εντός αστικού ιστού και είναι συμπληρωματικά της λειτουργίας του Πράσινου Σημείου που κερδίσαμε (ως Ναυπακτία) την χρηματοδότησή του.

Ελπίζουμε τουλάχιστον να διαχειριστεί το έργο που θα γίνει με μεγαλύτερη επιτυχία απ’ ότι το αντίστοιχο δελτίο τύπου.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...