Εξαθλίωση, με νοικοκυριά να ζουν με 8 ευρώ την ημέρα, ήθελε ο Σόιμπλε!

Το σχέδιο «Grexit» που ετοίμασε ο Σόιμπλε από το 2011!

Αποκάλυψη – σοκ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο!  Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του πρότεινε «Grexit» με φρικαλέους όρους! Τα ελληνικά νοικοκυριά θα έπρεπε να ζουν με 8 ευρώ τη μέρα, ενώ το  κράτος, μετά από σαρωτικές περικοπές στις δαπάνες, θα λειτουργούσε μόνο οριακά, προ της κατάρρευσης! Ακόμα και τα νοσοκομεία! Το σχέδιο του γερμανού ΥΠΟΙΚ, απεκάλυψε ο πολιτευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους. Γιατί περίμενε πέντε χρόνια ο κ. Βενιζέλος, πριν μας το πει; Γιατί ενώ η χώρα βυθίζονταν όλο και πιο βαθειά στον βούρκο των μνημονίων, εκείνος κρατούσε μυστικό τον πραγματικό στόχο του «εταίρου» της χώρας μας; Δεν είναι σχήμα οξύμωρο, ο άνθρωπος που προσπάθησε να καταστρέψει την χώρα το 2011, να ηγείται στις συνεδριάσεις του Eurogroup, που αναζητά τρόπους, ώστε να βγει η χώρα από την ύφεση; Τι περίμενε να κερδίσει ο έλληνας πολιτικός κρατώντας το στόμα του κλειστό;

Κατά την κατάθεσή του, περιέγραψε με όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, το πραγματικό στόχο του κ. Σόιμπλε και την πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για «Grexit», που το ήθελε από το 2011!

Σχέδιο κατάρρευσης της ελληνικής Οικονομίας, όπου θα φούντωνε η ανθρωπιστική κρίση με την χώρα να επιβιώνει οριακά από «ευρωπαϊκό συσσίτιο». Νοικοκυριά θα έπρεπε να επιβιώσουν, με ανώτατο όριο ανάληψης 8 ευρώ την ημέρα ανά άτομο, προ μίας προδιαγραμμένης πλήρους κατάρρευσης, που θα έφερνε το τύπωμα «δραχμής» ή άλλου εθνικού νομίσματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε  ότι «ο κ. Σόιμπλε μου έθεσε το θέμα δύο φορές. Σε μια συνάντηση το καλοκαίρι του 2011 που μετείχαν εγώ με τον κ. Ζαννιά και οι κύριοι Σόιμπλε και Άσμουσεν, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μας πρότεινε μήπως πάμε στην δραχμή. Μου είπε πως θα υπάρξει κρίση και πως μπορούν να βοηθήσουν με κάποια δισ. ευρώ και ένα καραβάνι αεροπορικό – μια αερογέφυρα – για να λύνει τα προβλήματα νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών και πως θα παίρνουμε από τις τράπεζες σφραγισμένα ευρώ – μη εμπορεύσιμα μέχρι την τύπωση εθνικού νομίσματος. Αυτό σημαίνει 50-60 ευρώ την εβδομάδα», δήλωσε.

Όπως είπε στην επιτροπή, «μπορεί να το δεχτεί κανείς αυτό το πράγμα; Άλλο να μπεις στην ΟΝΕ και άλλο να βγεις. Είναι τελείως διαφορετική υπόθεση», παραδέχτηκε ενώπιων της επιτροπής για το χρέος, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...